Vișinele, proaspete sau conservate, ajută la slăbit!

Pentru a nu mai apela la diverse medicamente pentru slăbit, pe perioada verii puteţi apela la produse naturale care au aceleaşi efecte. Vişinele sunt fructe care, consumate proaspete, uscate sau sub formă de sucuri naturale, sunt foarte benefice pentru organism şi ajută şi la slăbit.

Studiile efectuate pe consumatorii acestor fructe au arătat că vişinele, atât cele neprocesate sau cele din cereale, iaurturi şi sucuri pot contribui la sănătatea inimii şi ajută la îndepărtarea grăsimii nedorite. Tot procesul este legat de nivelul de antioxidanţi prezenţi în vişine iar cercetătorii studiau de fapt beneficiile lor antiinflamatorii. 

După ce ați pregătit și dulceața și vișinata și au mai rămas fructe aveți posibilitatea să le păstrați în sucul propriu, la borcan, pentru a le folosi tot timpul anului.

Pentru a pune vișinele la păstrare la borcan este nevoie să scoatem sâmburii de la vișinele bine spălate în prealabil.

Punem apoi vișinele într-un vas şi presărăm peste ele zahărul, la un kg de vișine puneți  doar între 50 și 100 de grame de zahăr, depinde cât de dulci preferați să fie vișinele.

Apoi lăsați vișinele cu zahăr să stea câteva ore, până elimină puţin suc. Punem apoi vişinele cu sucul propriu în borcanele spălate din timp și sterilizate.

Avem nevoie apoi de o cratiţă mare în care punem o bucată de pânză sau un prosop mai vechi pe care deja nu îl mai folosiţi. Punem borcanele umplute cu vişine în cratiţă și le acoperim cu capacele din timp spălate. Turnăm atent apă în cratiță, la temperatura camerei. 

Sterilizăm apoi borcanele timp de 30-35 min, fixând timpul sterilizării de la momentul când apa a început în să fiarbă. 

După sterilizare întoarcem borcanele cu fundul în sus şi le acoperim cu ceva gros până a doua zi. Vișinele astfel conservate se păstrează în beci sau într-un loc mai răcoros.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: