Scandal în cimitirul de la Logreşti. Primarul, personajul principal

Mai mulţi săteni din Logreşti, care au morţii înhumaţi în satul Frunza, se ceartă pe cruci şi pe aleile din cimitir. Implicat în acest scandal este şi primarul comunei Logreşti, Ion Băluţă, care este acuzat de un bătrân că i-a distrus crucile de la mormânt. Edilul aruncă vina pe preot pentru cele întâmplate, asta pentru că a scăpat situaţia de sub control.

În loc să se ducă la cimitir pentru a aprinde câte o lumânare la căpătâiul celor decedaţi, mai mulţi săteni din Frunza merg aici să facă scandal. Oamenii se ceartă pe aleile dintre morminte, dar şi pe cruci. Totul a pornit de la Dumitru Ilinca. Acum ceva timp a ridicat un cavou diferit de restul din cimitir. Bătrânul i-a pus atunci în vedere unei vecine din sat să-şi mute gardul de la mormânt pentru că nu are loc să treacă. Femeia respectivă a anunţat autorităţile locale care s-au deplasat la faţa locului să vadă care este situaţia. Dumitru Ilinca îl acuză pe primarul Ion Băluţă că i-a rupt crucile de la mormânt. „Eu eram la mormântul fetei mele şi săpam florile, iar la un moment dat a venit nepoata celei care are mormântul lângă al meu şi primarul s-a năpustit asupra crucilor şi le-a scos din pământ. Am sunat la poliţie, am făcut şi plângere. Primarul Băluţa mi-a distrus crucile de la mormânt”, spune Ilinca.

Face focul cu cruci

De fiecare dată când Dumitru Ilinca merge în cimitir, mai mulţi săteni vin aici să vadă ce se mai întâmplă, obişnuiţi deja cu circul de la căpătâiul morţilor. Oamenii spun că de când Dumitru Ilinca a făcut cavoul au început probleme. „Acest om nu este sănătos la cap. Vrea să fie numai el în cimitir şi să ne mutăm noi mormintele. A tăiat un brad din cimitir, a distrus o bancă din faţa altui cavou, numai rele a făcut. Vrea să rămână numai mormântul lui acolo. Eu am morţii lângă el şi calcă pe morminte. La alt mormânt a luat crucea, i-a găsit-o omul în curte, face focul sub cazan cu ea. Să se jure el că nu este adevărat”, povesteşte un alt vecin.

Primarul Băluţă: A intervenit şi poliţia

Primarul comunei Logreşti susţine că este nevinovat în toată povestea asta şi a rămas surprins când a aflat că pe numele lui s-a făcut o plângere penală. Edilul aruncă vina pe preot pentru cele întâmplate. „Eu m-am dus acolo să văd care este situaţia şi era o pancartă pe care scria „violare de morminte”. Nu era pusă în faţa mormântului domnului Ilinca şi în faţa morţilor familie Rădoi, pe care i-a deranjat această plăcuţă şi de aceea am luat-o de acolo. Nu m-am atins de nicio cruce“. Primarul a mai spus că-l va da şi el în judecată pe Ilinca. „Dacă mi-a făcut plângere penală o să-l dau în judecată şi eu pentru că m-a ameninţat. De vină este preotul de acolo care a scăpat situaţia de sub control. Am auzit că s-au tăiat şi nişte brazi. A fost scandal mare. A intervenit şi poliţia, au venit şi de la Protoierie“, a declarat primarul.

Preotul din satul  Frunza, a avut un lapsus atunci când a fost întrebat de ce se întâmplă în parohia lui. „Eu nu ştiu mare lucru. Luaţi legătura cu protopopul de la Cărbuneşti că a fost şi el acolo. Eu nu ştiu”, a declarat preotul Ungureanu.

Cazul a fost instrumentat de poliţişti, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: