Iuliana Enulescu sprijină copiii aflaţi în dificultate

Prin proiectele sale este alături de persoanele nevoiaşe din judeţ. De şapte ani lucrează ca asistent social în cadrul Asociaţia Vasiliada din Târgu Jiu, loc în care s-a implicat în prevenirea abandonului familial şi şcolar sau în acţiuni caritabile. Iuliana Enulescu a fost atrasă tot timpul de latura socială, de dorinţa de a-i ajuta pe cei dezavantajaţi şi a reuşit acest lucru într-o formă specializată.

Iuliana Enulescu a absolvit Facultatea de Sociologie, specializarea Asistenţă Socială a Universităţii „Constantin Brâncuşi”. După absolvire, în anul 2003 şi-a început activitatea la Asociaţia Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Cei care au beneficiat şi beneficiază de proiectele derulate aici sunt în principal copiii. Însă actele caritabile s-au îndreptat în acelaşi timp spre tineri şi bătrâni. La vremea respectivă, în anul 2003 se derula la nivelul asociaţiei proiectul Childnet în colaborare cu Organizaţia Internaţională de Caritatea Creştin Ortodoxă şi care a fost finanţat de Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională. Cei care au beneficiat de  „Obiectivul general al proiectului a fost de prevenire a abandonului familial şi s-a derulat pe o perioadă de doi ani de zile. La finalul perioadei de implementare un număr de 46 de copii au fost integraţi din instituţiile statului în familia naturală sau extinsă”, spune Iuliana. Dotarea unui cabinet medical a venit mai târziu în sprijinul bolnavilor. „Ne-am implicat în dezvoltarea cabinetului socio-medical care a deservit o serie de persoane cu venituri reduse şi cu probleme medicale. Cabinetul oferea medicamente şi consultaţii gratuite. Activitatea cabinetului a fost monitorizată şi evaluată prin intermediul Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Protoieriei Târgu Jiu. Centrul medical a funcţionat până în anul 2008, după care s-a înfiinţat Centrul pentru Copii Sfântul Vasile cel Mare”, mai adaugă aceasta. În paralel cu activităţile derulate în proiecte Iuliana împreună cu echipa din centru şi-a îmbunătăţit activitatea de consiliere şi de strângere de fonduri. În prezent la asociaţie se implementează proiectul „Să creşti mare!”, care îşi propune dezvoltarea abilităţilor practice de viaţă ale copiilor prin două metode non-formale, ArtTerapie şi educaţie prin aventură.

Primul impact pe care l-a avut atunci când s-a implicat în sprijinirea persoanelor nevoiaşe a fost că poate schimba lumea. „M-a atras această latură socială faptul că mi-am dorit să ajut, dar într-o formă specializată. A fost o curiozitate pentru mine să merg în teren, să stau de vorbă cu familiile care au probleme şi să identifica tot felul de  situaţii. Primul impact este că poţi schimba lumea. Apoi lucrurile se aşază, te obişnuieşti cu specificul domeniului. Deşi este o muncă epuizantă pentru mine nu s-au terminat. A doua zi o iau de la capăt. Ce m-a făcut să merg înainte a fost reuşita anumitor activităţi şi implicit mulţumirea sufletească”, mai menţionează Iuliana.

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: