Scandal monstru la UCB după cele șase concedieri

Universitatea „Constantin Brâncuși” stă pe un butoi de pulbere. După ce s-a aflat că șase profesori universitari au fost concediați pentru că au vârsta pensionării, un oficial al unității de învățământ a anunțat că, de fapt, pentru toți cei șase ar fi fost prelungite de mult contractele. “Decizia de concediere are caracter abuziv și nu este legală”, a declarat Virgil Popovici, secretar general al Senatului UCB.

În total, șase profesori au fost concediați de Luminița Popescu, la scurt timp după ce a revenit pe postul de rector, câștigat în instanță. Adrian Gorun, Vasile Lupulescu, George Niculescu, Titu Ionașcu, Constantin Enea și Damian Dițescu au fost concediați pentru că ar fi trebuit să iasă la pensie.

Virgil Popovici, secretar general al Senatului UCB, a declarat că Luminița Popescu le-ar fi adus acestora, „ostentativ”, documentele prin care au fost anunțați că sunt concediați și că deciziile nu ar fi legale pentru că toate contractele ar fi fost prelungite deja de Senatul universității.

“Aceste șase persoane sunt personalități. Aceste decizii sunt complet nelegale. Le-a fost aprobată legal prelungirea activității. În momentul de față, hotărârea de Senat prin care li s-a prelungit tututor celor șase persoane activitatea în cadrul universității este legală. Cele șase articole care vizează cele șase cadre didactice sunt legale. O hotărâre de Senat este superioară aceste decizii. Acesta a fost și motivul pentru care cele trei decizii pe care doamna Luminița Popescu le-a adus în ședința de Senat permanent și, ostentativ, le-a înmânat celor trei profesori universitari: domnii Adrian Gorun, Vasile Lupulescu și George Niculescu”, a mai declarat Virgil Popovici, într-o emisiune la Tele3.

Iar Senatul ar fi declarat concedierile... nule. „A constatat nulitatea de drept pentru că aceste decizii sunt inferioare ca forță juridică față de o hotărâre de Senat. Decizia are caracter abuziv și nu este legală”, a mai afirmat Popovici.

Adrian Gorun a confirmat, pentru Pandurul, că a fost concediat. A mai transmis că decizia este nulă, abuzivă și că o va contesta.

Actualul rector, Luminița Popescu, nu a făcut niciun comentariu public pe marginea acestui scandal care mocnește în instituția de învățământ de câteva zile.

Vizualizări: 4,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: