Zilele orașului Turceni, sărbătorite altfel

Pandemia provocată de noul coronavirus i-a ținut pe români departe de viața normală, având multe interdicții de deplasare și de socializare. Starea de urgență a expirat, iar acum ne aflăm în cea de alertă. Cu toate acestea, locuitorii din Turceni au parte de zilele orașului.

Primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu, vine cu o veste bună pentru cetățeni. Aceasta spune că în perioada 20-21 iulie vor fi organizate zilele orașului, însă nu ca înainte. Vor exista anumite reguli de distanțare, dar și o limită de 500 de persoane, mai spune primarul.

”Aceasta este cea mai mare provocare pentru noi în acest moment. Eram obișnuiți să organizăm ceva frumos, cu mii de oameni care au fost atrași de spectacole. Acum trebuie să le organizăm, însă cu respectarea normelor ce se află în vigoare. Încă ne aflăm în stare de alertă. Nu avem voie la mai mult de 500 de persoane. Suntem în faza de creare a unui program, fiind vorba despre filme pentru copii, pentru majori, în care să respectăm distanțarea și alte măsuri. Este păcat le ratăm și să nu le organizăm. Este sărbătoare după o perioadă destul de lungă de timp în care oamenii au stat în case. Vrem să le oferim câteva zile de relaxare. Avem în desfășurare un program, va trebui să discutăm și cu cei de la DSP, totul va fi organizat conform regulilor”, a spus primarul din Turceni, la Accent Tv.

Edilul a mai explicat și modul în care se va desfășura evenimentul. ”Noi ne-am obișnuit ani de zile cu serile de film care au atras multă populație. De exemplu, putem face acțiuni sportive pe terenul sportiv. Acolo se poate juca fotbal, avem voie să facem grupe de câte 6 persoane. Partea de filme, iar aici nu vom avea probleme, vor ajunge copii însoțiți de câte un părinte, nu au fost mai mult de 300-400, ne-am încadra. Încercăm să facem în așa fel încât evenimentele să se plieze pe categorii de vârstă și așa poate participa oricine dorește. Se va renunța la partea artistică, la concerte. În privința comercianților așteptăm să vedem dacă o să ne dea voie”, a mai spus Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 7,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: