Scandal între piețari și primarul Marcel Romanescu

Comercianții din municipiul Târgu Jiu au mers peste primarul Marcel Romanescu! Este vorba, mai exact, despre persoanele care vând legume și fructe în Piața Centrală. Oamenii sunt nemulțumiți de schimbarea pe care administrația locală intenționează să o facă: atribuirea tarabelor pe bază de licitație.


A fost scandal mare între comercianții din Piața Centrală și primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Minute în șir, discuțiile aprinse, ținute în incinta Teatrului de Vară, puteau fi auzite chiar din stradă. Piețarii au decis să meargă peste autorități după ce au auzit că mesele la care vând vor mai putea fi folosite doar dacă vor licita pentru ele. Prețul de licitație va porni de la 499 de lei. Această sumă li se pare prea mare oamenilor, mai ales că vânzările, susțin ei, merg prost, din cauza scumpirilor.


„Nu suntem de acord cu această schimbare, sunt prea mulți bani. Vânzările merg cum merg, dacă o să avem taxe mai mari, o să ajungem să vindem produse doar ca să plătim la Edilitara. Noi din ce mai trăim?!”, a afirmat unul din comercianții care are închiriată o masă în Piața Centrală.


La discuțiile cu piețarii au participat și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru și directorul Edilitara, Adrian Dăianu. Primarul Marcel Romanescu le-a dat de înțeles oamenilor că nu se va renunța la această idee, indiferent de cât vor protesta.


„Piața Centrală este în administrarea societății Edilitara și nu de acum, ci de foarte mulți ani. E adevărat că din punctul meu de vedere trebuie făcută o reamenajare a pieței ținând cont că foarte multe dintre mesele care se află în zona centrală a pieței nu sunt folosite la capacitate maximă. Sunt două aspecte: Unul de natură financiară, Piața Centrală, în momentul de față, dacă discutăm strict de buget înregistrează o pierdere de aproximativ de 7 miliarde lei vechi pe an, care se constituie ca o adevărată presiune pe bugetul Edilitara, nu pe primăria municipiului Târgu Jiu.

Discuțiile loc au avut loc și cu mine, dar în primul rând cu reprezentanții societății Edilitara și sperăm să găsim cea mai bună soluție în așa fel încât cetățenii care vor ajunge în Piața Centrală să se poată bucura de o cale de acces prin acea hală, deschisă, adică o cale de acces care să nu mai fie obturată, așa cum este acum, cu mese la intrarea în hala deschisă. (...)

Sunt mai multe discuții, din ceea ce știu eu Edilitara va scoate la licitație încă o dată mesele care sunt puse la dispoziția comercianților, dar va amenaja și acea parte care va rămâne producătorilor”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


În total, este vorba de 180 mese, în suprafață de 2 mp fiecare, ce pot fi utilizate pentru comercializarea de fructe, legume și produse apicole. Pentru toate acestea data limită de depunere a ofertelor este 1 iulie, ora 10.00, la sediul Edilitara.


Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 4 iulie.

Vizualizări: 7,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: