SCANDAL: Salarii tăiate abuziv în CE Oltenia

Scandal în Complexul Energetic Oltenia. În prima zi de lucru după Paşte, personalul TESA a primit fluturaşii de salariu cu scăderi drastice ale lefei. De exemplu, sunt persoane care au mai puţin cu 1000 de lei. Liderul Constantin Mitrescu afirmă că aplicarea unei noi grile de salarizare pentru TESA este o încălcare gravă a legii şi a contractului de muncă. Acesta spune că sindicatele fac apel la salariaţi să nu semneze niciun act adiţional pentru aceste tăieri. „E un abuz nemaiîntâlnit în sistemul energetic pentru că au primit salarii diminuate cu sume consistente, fără să întrebe pe nimeni, o decizie abuzivă. Una scrie în contractul individual şi alta primesc“, spune Mitrescu.

Este vorba despre o decizie luată în Directorat luna trecută şi care a intrat în vigoare de la 1 mai, deşi oamenii nu au semnat un document prin care acceptă aceste tăieri. 

Tăierile de salarii din energie au fost anunţate prima dată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, într-un interviu într-un ziar local.  „Imaginaţi-vă că s-ar diminua salariile tuturor angajaţilor şi s-ar ajunge la un venit mediu de 1000 de lei. Sigur că ar fi neplăcut, chiar dramatic pentru unii, dar ia imaginaţi-vă ce ar însemna ca această companie să se închidă şi aceşti oameni să nu mai încaseze niciun leu. Atunci am putea spune că e apocaliptic. Eu aici vreau să nu se ajungă“, a spus Călinoiu. 


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: