Scenarii modificate săptămânal în școli. ISJ: Tot procesul educativ se bulversează

Scenariile după care se desfășoară lecțiile în școli se modifică în fiecare zi. Până acum, pentru că numărul de îmbolnăviri a oscilat zilnic, tot așa s-au schimbat și regulile după care învățau elevii. De multe ori au fost cazuri când copiii nu știau dacă a doua zi mai merg fizic la școală sau rămân acasă. Pentru a nu se bulversa tot procesul educativ, Inspectoratul Școlar Gorj și cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj au decis să modifice scenariile doar o dată pe săptămână.

În fiecare zi este analizată situația îmbolnăvirilor din fiecare localitate, dar cifrele se modifică de la o oră la alta. Ca să nu dea peste cap procesul de învățământ, autoritățile au decis că ar fi mai bine să reanalizeze scenariile după care învață copiii doar o dată pe săptămână.

„Scenariile după care funcționează unitățile școlare oscilează de la zi la zi. Am avut o ședință împreună cu DSP Gorj, la care au participat și directorii unităților școlare, și s-a propus din partea DSP ca aceste schimbări de scenariu să se întâmple o singură dată pe săptămână astfel încât întreaga săptămână să știm în ce scenariu funcționează fiecare școală în parte pentru că nu putem schimba asta de la zi la zi. Nu poate un copil să știe că azi mă duc fizic la școală, mâine rămân acasă. Tot procesul educativ se bulversează”, a transmis Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Au fost situații când elevii au aflat cu o zi înainte că vor trece în scenariul roșu și trebuie să rămână acasă pentru cursurile online. „Așa a venit de la Minister. Era o chestiune de care trebuia să ne ținem. A fost gândită să se aplice pentru fiecare localitate în parte, dar cazurile oscilau în câteva ore. Se schimba numărul îmbolnăvirilor de la o zi la alta. În urmă cu două zile erau patru localități în scenariul roșu, ieri erau trei și astăzi sunt două. Mâine pot fi patru din nou. Nu știm ce se întâmplă. Decât să stăm toată ziua să schimbăm la scenarii, le schimbăm o dată pe săptămână și știm toată săptămâna ce avem de făcut”, a mai subliniat Dana Constantinescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: