Anchetă la spital după ce o bătrână a fost lăsată în ger: E de condamnat

Este anchetă la spitalul din Târgu Jiu după ce o bătrână de 88 de ani a fost lăsată afară, în ger. Ea a fost adusă cu salvarea la spital, dar pentru că nu a fost internată, cei de la Unitatea de Primiri Urgențe au trimis-o acasă. Fără s-o întrebe dacă are cum să ajungă înapoi, la Roșia de Amaradia. Un medic din cadrul spitalului spune că personalul ar fi trebuit să urmărească bătrâna și s-o întrebe dacă are cum să ajungă acasă. „A fost, clar, o neînțelegere acolo și e de condamnat dacă s-a întâmplat așa”, a reacționat medicul Bogdan Niculescu.

Povestea bătrânei a fost prezentată de Pandurul la sfârșitul săptămânii trecute. Bătrâna, în vârstă de 88 de ani, a fost adusă la spitalul din Târgu Jiu cu salvarea după ce a căzut în curte și a crezut că și-a rupt mâna. Era doar luxată așa că nu a fost internată și a fost trimisă acasă. Speranța Ștefănuță ar fi trebuit să ajungă singură înapoi acasă, în Roșia de Amaradia, dar nu avea cum. Mi-au spus că nu mă internează și să plec acasă. Am ieșit din spital și nu știam unde să mă duc. M-am pus pe o bancă, am stat acolo în frig, apoi m-am dus pe stradă și am așteptat, a spus bătrâna.

Familia ei credea că femeia este în spital, în siguranță. De fapt, ea tremura de frig, în fața spitalului. Un taximetrist a fost cel care a ajutat-o pe femeie. „Am văzut-o în frig, erau minus trei grade. Ea era îmbărcată subțire, am întrebat-o de unde e și unde merge. Mi-a spus că a ieșit de la spital și trebuie să ajungă acasă, dar era confuză. Mi-a dat buletinul și am văzut că e din Roșia de Amaradia și am dus-o acasă”, a spus Cosmin Chiană, tânărul care a ajutat-o.

Medicul Bogdan Niculescu a reacționat, la Tele3, pe marginea acestui caz. „Este un eveniment regretabil. Probabil a fost și o neînțelegere între bătrână și personalul de la UPU. Și ei au fost un pic neinspirați. Ei trebuiau să urmărească bătrâna respectivă, să vadă unde stă, dacă stă undeva și așteaptă sau să sune aparținătorii. A fost, clar, o neînțelegere acolo și e de condamnat dacă s-a întâmplat așa, a fost lăsată să plece și bătrâna respectivă nu avea unde să plece. Puteau fi găsite foarte multe soluții să previi asemenea lucruri”, a reacționat Niculescu.

Oficialii spitalului au anunțat că au deschis o anchetă în acest caz. „Comisia urmareste sa stabileasca modul in care pacienta a fost externata din serviciul de urgenta in vederea prevenirii unor evenimente asemanatoare, evenimente regretabile si care nu aduc cinste Spitalului de Urgenta din Targu Jiu. Rezultatele va vor fi puse la dispozitie in momentul finalizarii anchetei”, a anunțat unitatea medicală.

Vizualizări: 2,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: