Schimbă echipa câştigătoare?

Pandurii a câştigat runda trecută cu Săgeata Năvodari, 4-0, cu jucători din linia a doua ca dos Santos sau Distefano. Pustai trebuie să decidă pentru meciul cu Botoşani care dintre titularii de bază din prima parte a sezonului merită să revină în primul 11.

După meciurile naţionalei cu Andorra şi Estonia, atenţia revine asupra Ligii 1. Pandurii joacă duminică cu Botoşani iar Pustai trebuie să decidă dacă Eric, Nicoară sau Buleică merită să revină printre titulari.

Dilemele sunt la mijloc

După meciul cu Pacos Ferreira, Pustai a decis să joace la Săgeata Năvodari cu Paulinho, dos Santos sau Distefano în primul 11. Ultimii doi s-au mişcat excelent şi au contribuit din plin la victoria cu 4-0 de la malul mării. „Paulinho, Distefano şi Dos Santos au dat satisfacţie. În Cupă nu a fost relevant în faţa Farului. În campionat au arătat că pot fi soluţii şi asta e bine. Vedeţi, după Fiorentina avem două meciuri la Timişoara”, a spus ieri antrenorul care dă astfel de înţeles că Eric sau Buleică vor rămâne titulari. Pustai îl avertizează însă pe brazilian să-şi revină rapid din pasa mai proastă din ultimele 2-3 jocuri. „Eric a văzut că oricine e de înlocuit. Cred că ştia. Nu e un jucător care să ştie că e titular din etapa 1 până în etapa 34. Mai sunt şi jocuri în care joci mai slab, mai sunt şi jocuri în care nu intri şi echipa joacă bine. Noi vrem la fiecare meci să aliniem o echipă cu jucătorii cei mai în formă.”

Prim 11 probabil cu Botoşani:

Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Distefano – Matulevicius.

Matulevicius revine de la naţională

Singurul pandur plecat la lot în această perioadă a fost Matulevicius. După ce a jucat 58 de minute în meciul Lituaniei cu Letonia (2-0), atacantul a fost titular şi contra Bosniei. Nici de această dată nu s-a lipit la gol şi a fost înlocuit în minutul 78 cu Razulis. Matulevicius a încasat un cartonaş galben în meciul câştigat la limită de Bosnia cu 1-0, victorie care a consfiinţit calificarea ex-iugoslavilor la Mondial. Atacantul de 24 de ani nu a ajuns la Tg-Jiu pentru antrenamentul de ieri dar e aşteptat astăzi la pregătiri. „Sper să nu fie accidentat Matulevicius. Oricum va fi obosit, dar jucând duminică mai are o zi de odihnă. Anton s-a accidentat la Constanţa, Breeveld s-a accidentat şi el săptămâna trecută. Anton a intrat deja, intră şi Breeveld la antrenamente”, spune Pustai care îl poate folosi duminică şi pe Shamsin, libanez accidentat la partida cu Mediaş. Recuperarea lui Predescu însă e anevoioasă iar mijlocaşul adus de la Bistriţa e aşteptat pe teren abia din retur.

Nicoară revine în cărţi

O altă soluţie pentru meciul de duminică e Nicoară. Mijlocaşul adus de la CFR Cluj a fost exclus din lot pentru meciurile cu Pacos Ferreira şi Săgeata Năvodari din cauza unor probleme de comportament. Nicoară a revenit însă la antrenamente de săptămâna trecută şi are şanse mari să fie măcar pe banca de rezerve contra Botoşaniului. „La Nicoară  a fost o pedeapsă aplicată unor gesturi şi unui comportament care nu-şi aveau locul în vestiarul echipei noastre. Eu zic că şi-a schimbat comportamentul. Poate să fie o soluţie şi pentru meciul cu Botoşani”, a confirmat ieri antrenorul.

18 – zile au trecut de când Nicoară a jucat ultimul meci la Pandurii, pe 28 septembrie în eşecul cu Mediaş, 1-2.

Propunere refuzată – Pandurii ar fi dorit să joace meciul cu Botoşani sâmbătă de la ora 11:00 în loc de duminică de la ora 14:00 pentru a avea o zi în plus să pregătească meciul cu Fiorentina. Propunerea a fost refuzată însă de LPF. „Nu s-a putut din păcate. Ne-am trezit târziu”, a spus Pustai.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: