Găuri negre în apărare

Energia suferă din cauza problemelor din apărare. La primul meci pe teren propriu din campionat, Darby şi compania au încasat peste 100 de puncte şi au suferit o înfrângere surprinzătoare cu CSU Sibiu.

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 94-105 (20-20, 20-28, 25-18, 22-21, 7-18)

Energia: Watson (21 puncte), Troupe (12), Gliga, Darby (26), Roșu, Kakaroudis (10), Vlaicu (4), Djapa (8), Alionescu, Karpelesz (9), Reinke (4), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

CSU Sibiu: Ban, Bojovic (19), Tincu, Diaconescu, Popa, Calotă (7), Austin (23), Miceta (10), Crăciun (7), Nelson (9), Vajda, Ceskovic (15), Lee (15). Antrenor: Miodrag Perisic.

Niciun meci fără o căruţă de puncte încasate! Aceasta pare să fie deviza Energiei care după o calificare de senzaţie cu Mediaş în Cupă şi o victorie la Chiajna a luat bătaie la Cluj şi acum acasă de la Sibiu.

Eşec în prelungiri

Energia era mare favorită cu CSU Sibiu. Cota de 1.30 de la casele de pariuri întărea această impresie. Trupa lui Nini trecuse de câştigătoarea Cupei după o dublă de senzaţie cu Mediaş, iar apoi în prima etapă a sezonului regulat câştigase şi la nou promovata Chiajna cu 99-93. Sibienii au venit însă la Tg-Jiu cu lecţia învăţată probabil de la U Cluj, echipă ce a bătut Energia cu 99-85. Au ştiut că gorjenii nu se bazează pe oameni masivi care să recupereze multe baloane sub panou şi l-au instalat acolo pe uriaşul Lee care a reuşit 16 recuperări, cu 6 mai puţin decât toată echipa Energiei! Diferenţa la recuperări, 23-37, a contat enorm la final. Până atunci Energia se zbătuse să revină după ce Sibiul a controlat primele două sferturi. A reuşit în final şi a împins meciul în prelungiri. Putea să nu se ajungă acolo însă Watson şi-a bătut joc de o fază excelentă cu doar 17 secunde înainte de final. În repriza de 5 minute suplimentare a existat doar o singură echipă pe teren. La scorul de 87-93, supărat pe jocul baschetbaliştilor lui Nini, Laurenţiu Ciurel, directorul principalului finanţator al Energiei, CEO, a părăsit Sala Sporturilor. Bine a făcut pentru că pe final Sibiul s-a desprins şi mai mult şi până la urmă a bătut Energia cu 105 la 94!

Perisic l-a citit pe Nini

Antrenorul oaspeţilor, sârbul Miodrag Perisic, a câştigat duelul tactic cu selecţionerul naţionalei feminine a României, aflat şi pe banca Energiei, Florin Nini. Perisic a identificat rapid punctele slabe ale gorjenilor şi le-a transmis exact elevilor săi cum se poate câştiga la Tg-Jiu. „A fost un meci greu, ambele echipe veneam după un eşec, ambele aveau nevoie mare de victorie şi pot să spun că am făcut un meci foarte bun. Felicit ambele echipe, oricare din ele merita să câştige. Îmi felicit în special jucătorii mei pentru că şi-au revenit repede şi au câştigat pe un teren unde nu se câştigă uşor. S-au întâlnit două echipe diferite, Energia joacă pe viteză şi avea o medie de 97 de puncte marcate pe meci aşa că le-am spus elevilor mei că dacă îi facem să înscrie sub 80 de puncte vom câştiga sigur. Problema a fost tranziţia mingii, când am reuşit să le blocăm asta, am reuşit să ne impunem. A fost un meci  echilibrat, felicit Energia pentru efort şi le doresc succes”, a spus Perisic.

Nini e dezamăgit

Pentru Nini a fost primul eşec de la instalarea pe banca Energiei în vară. Gorjenii au mai pierdut în turul cu Mediaş din Cupă dar acea dublă e considerată un succes datorită victoriei clare din retur. „O partidă care s-a terminat aşa cum nu ne aşteptam. Ne-am dorit multe dar am reuşit puţine. Din nou ne fac probleme recuperările şi de multe ori sunt situaţii care ţin de experienţă, de tactică individuală, dar şi de atitudine şi dorinţă. A fost dorinţă, dar atitudinea a lăsat de dorit. Facem greşeli, când revenim în joc greşim inexplicabil. Toate se întorc împotriva noastră”, spune antrenorul Energiei care trage şi un semnal de alarmă. „Nu suntem acolo unde trebuie, mai avem mult de muncă, să fim atenţi, şi chiar dacă e început de campionat şi nu putem trage o concluzie, trebuie să ne trezim pentru a nu fi într-o situaţie dificilă. Orice meci contează. Putem câştiga în retur la Sibiu, nu îmi fac o problemă din asta. Greşelile pe care le-am făcut au cântărit mult.”

„Când pierdem, pierdem toţi. Să stau acum să îmi reproşez? Poate au fost anumite momente, anumite schimbări...Indiferent cine a jucat am avut probleme la recuperări.”   Florin Nini, antrenor Energia

12 – este locul ocupat de Energia în Liga Naţională din 14 echipe. Gorjenii sunt totuşi la egalitate cu locul 8 ocupat de Timba Timişoara, viitoarea lor adversară

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: