Victorie cu gust amar

Energiei nu-i iese jocul, dar câştigă! Trupa lui Andrieş s-a impus pe teren propriu cu 33-31 în faţa Stelei după un meci în care jocul gazdelor a lăsat de dorit. Acatrinei a fost eroul Energiei cu 10 goluri.

Echipa antrenată de Liviu Andrieş s-a rezumat la un joc modest, impresionând negativ cei 300 de fani aflaţi în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Oamenii de bază ai meciului au fost Acatrinei - autor a nu mai puţin de 10 goluri şi Antonaru -  care s-a remarcat în repriza a doua.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 33-31 (18-15), Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300

Energia: Antonaru (13 intervenții), Juzbasic (2 intervenții) – Păiuș (2 goluri), V. Popescu (1), Apolzan (1), Asoltanei (4), Dragnea (2), Ilieș (3), Enache, Liberț (2), Giotoiu (3), Mureșan, Roman (1), Acatrinei (10), Mledenciu (4). Antrenor: Liviu Andrieș.

Steaua: Laufceag (7 intervenții), Țenghea (8 intervenții) – Ștefan, Stanciu (1), Hrimiuc (3), Stamate (8), Juverdianu (2), Szoke (1), Arsene (1), Birtalan (6), Florea (3), Cian (6), Vancea. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Succes fără glorie

Energia nu trebuia să aibă o misiune grea cu Steaua. Oaspeţii au venit la Tg-Jiu fără două piese cheie, Mazilu şi Georgescu, accidentaţi după derby-ul cu Dinamo aşa că trupa lui Andrieş avea toate premisele pentru un galop de sănătate. Giotoiu şi compania aveau şi nişte „poliţe” de plătit pentru că pierduseră ultimele două jocuri, cu Dinamo şi Bacău. Jocul Energiei a fost puternic găurit de greşeli individuale. Gorjenii nu au avut deloc consistenţă iar asta a permis Stelei să se ţină scai până la final. Energia s-a impus în cele din urmă la 2 goluri diferenţă, dar semnele de întrebare atârnă asupra jocului. „N-am făcut un joc foarte bun, am făcut foarte multe greşeli, veneam după 2 înfrângeri şi jocul nostru a lăsat puţin de dorit dar am câştigat şi sunt 3 puncte valoroase pentru noi. Problemele le ştiam, avem doar câteva zile până la meciul cu Odorhei, sper să găsim soluţiile pentru un meci bun acolo”, a declarat la final un Andrieş vizibil afectat de jocul elevilor săi.

Acatrinei, one man show

Într-o echipă fadă a Energiei un nume a ieşit în evidenţă. Interul adus de la Suceava, Florin Acatrinei, a avut mereu curajul să arunce la poartă, iar asta i-a adus 10 goluri în cont şi titlul de omul meciului. „Suntem o echipă, am dat la poartă cu ajutorul colegilor mei, fără ei nu aş fi reuşit să-mi creez culoare. Asta e, acum s-a întâmplat să dau eu, la Odorhei sper să apară şi alţi colegi şi tot aşa. Importante sunt cele 3 puncte. Toţi suntem jucători valoroşi, de aia am fost aduşi aici, sper să ne omogenizăm cât mai repede, relaţiile de joc nu s-au sudat şi din cauza accidentărilor. Ideal ar fi să dăm toţi gol de la 9 metri. Am încredere în colegii mei, vom urca în clasament”, a spus cu modestie Acatrinei.

„Mă bucur că am lăsat Suceava pentru Energia, am venit aici să fac performanţă şi sper să reuşesc. Startul nu este unul foarte plăcut dar nici dezastruos. Am căzut puţin psihic după meciul cu Dinamo dar trebuie să mergem înainte şi să luăm puncte, campionatul e lung.”   Florin Acatrinei

7 – este locul ocupat de Energia Pandurii în Liga Naţională din 12 echipe. Gorjenii au 9 puncte după victoriile cu Caraş Severin, Minaur Baia Mare şi Steaua Bucureşti. La finalul sezonului primele 6 clasate merg în play-off

„E clar că ne doream mai mult, e clar că a atârnat foarte mult meciul cu Dinamo (n.r. 24-25), dacă băteam, acum aveam 12 puncte. Mergem înainte, nu avem ce face.”    Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii

Mihăilă cere răbdare la Energia

Antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă crede că Energia poate deveni o echipă de top dar numai dacă la Tg-Jiu va exista răbdare. „Nu vreau să-i iau apărarea domnului Andrieş dar au fost făcute 6 transferuri şi e nevoie de răbdare la Energia. Sunt convins că vor urca în clasament, sunt o echipă valoroasă dar mai puţin omogenă acum”, a spus Mihăilă care a comentat şi eşecul la limită în faţa gorjenilor. “Am avut speranţe. Cu Tg-Jiul au fost mereu meciuri echilibrate. Dacă eram puţin mai atenţi la faza de finalizare scoteam punct sau victorie. Din păcate, în repriza a doua din cauza greşelilor noastre Tg-Jiul s-a desprins la o diferenţă decisivă. Îi felicit pentru victorie, e un sport, e frustrant dar asta e. Nu cred că era o soluţie să-l luăm pe Acatrinei om la om. Ne gândim la următorul meci, vrem să terminăm pe locurile 1-8.”

Pariu – Mihăilă şi jucătorul Energiei, Răzvan Mledenciu, au pus pariu mai în glumă, mai în serios pe seama învingătoarei din meciul de vineri. “Trebuie să-i dau o ladă de bere lui Mledenciu, am pus pariu că batem la 2 goluri, au bătut ei la 2 goluri aşa că trebuie să dau lada”, a admis Mihăilă.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: