Schimbare de Directorat la CE Oltenia

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se va întruni marți, 18 februarie, pentru a analiza propunerile juriștilor cu privire la atragerea răspunderii celor vinovați de prejudiciile produse companiei și constatate în anii trecuți de corpurile de control ale premierului și ministrului Energiei.

În cazul în care vor fi vizați și membri ai actualului Directorat, mandatele acestora vor înceta de drept, după cum a spus președintele CS, Dumitru Mărculescu, la un post de televiziune. “La ultimul CS, noi am hotărât măsurile care trebuie luate de către Directorat și Direcția legislativă să pună în aplicare planul de măsuri, sub aspectul ducerii la îndeplinire a măsurilor care presupun repararea unor presupuse prejudicii în dauna CEO, constatate prin acel raport al Corpului de Control al ministrului Energiei. O acțiune în răspundere patrimonială trebuie redactată de către juriști. Noi, la următorul CS, trebuie să vedem cu juriștii acțiunile în instanță referitoare la punerea în executare a acestor măsuri, iar de acolo vom ști dacă este vorba despre persoane care fac parte din actualul Directorat, care au făcut parte din Directorat sau dacă sunt persoane care au făcut parte din CS, pentru că situațiile sunt diferite cu privire la aprobarea demarării procedurii de răspundere patrimonială”, a spus Mărculescu la Accent TV, într-o intervenție telefonică.

Patru din cei cinci membri ai Directoratului erau pe funcție în perioada vizată de controlul dispus de fostul ministru al Energiei. Este vorba de Sorin Boza și Ovidiu Bălăcescu, ale căror mandate expiră de drept pe 11 octombrie 2020, Constantin Bălășoiu și Dan Vasile, care au mandat până pe 17 noiembrie 2021.

Sunt vehiculare mai multe nume pentru accederea în Directorat, toate cu susținere politică, printre care Gore Popescu (PNL Gorj), Daniel Pităroiu și Marian Motocu (PNL Dolj), Cătălin Stănculescu (PMP Dolj). (A.A.)

Vizualizări: 9,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: