Ce îi așteaptă pe salariații CE Oltenia în 2020

Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Popescu, a dezvăluit ce îi așteaptă pe salariații companiei în acest an.

Primele consultări cu administrația arată că producția prognozată va fi mult mai mică decât în anii precedenți, dar veniturile salariaților vor crește.

Potrivit proiectului de buget de venituri și cheltuieli, compania și propune în 2020 o producție de cărbune de 18,4 milioane de tone și o cantitate de energie livrată de 11,8 TWh. Pentru comparație, anul trecut propunerea de buget s-a bazat pe producția a 14,95 TWh energie electrică, din care 12,7 TWh energie electrică netă, și 22 milioane tone producție proprie cărbune. În 2018, compania a produs 14.1 TWh, din care a livrat în sistem 12,8 TWh. În anul 2017, producţia de energie realizată de CE Oltenia a ajuns la 15 TWh, în timp ce producţia de cărbune realizată a fost de peste 22,5 milioane de tone, în creştere cu circa 11,5% faţă de anul 2016.

Potrivit datelor puse la dispoziție de liderul sindical Ion Popescu, în 2020 va crește fondul de salarii cu 5%, adică 43 de milioane de lei. Voucherul de vacanță va fi majorat la 2230 lei, iar tichetul de masă la 20 de lei.

“Bine că au învățat ceva de anul trecut. Am spus că nu ne satisface creșterea fondului de salarii. După ce vom primi oficial Bugetul de Venituri și Cheltuieli joi, pe 18 februarie ne vom întâlni toate federațiile și vom face un material către ministru”, a transmis Ion Popescu.

Anul trecut, administrația a transmis pe surse că nu va majora salariile, iar mii de mineri au intrat într-o grevă care a durat o săptămână.

Compania din Gorj mai are 13.000 de salariați și va beneficia în acest an de un ajutor de salvare de 1,2 miliarde de lei. (A.A.)

Vizualizări: 8,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: