Încă un contract fără licitație la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia caută să închirieze 13 autovehicule de transport mixt (persoane și materiale) cu șofer pentru EMC Motru.

Și de această dată, compania preferă o achiziție prin negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare. Autovehiculele sunt necesare pentru carierele Roșiuța, Lupoaia și Husnicioara.

„Tehnologia de lucru în flux continuu în cadrul exploatărilor la zi presupune deplasarea personalului muncitor, a sculelor și dispozitivelor necesare intervențiilor la utilajele conducătoare din cadrul fluxului tehnologic și/sau alte puncte de lucru din perimetrul minier”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul depășește 700 de mii de lei și se va încheia pe 3 luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 17 februarie.

Corpul de Control al prim-ministrului Viorica Dăncilă a descoperit mari nereguli în CE Oltenia, inclusiv în ceea ce privește contractele de transport. Potrivit raportului, CE Oltenia ar fi trebuit să aplice pentru serviciile de transport personal și industrial proceduri de achiziție cu publicarea unui anunț de participare și/sau de atribuire în Jurnalul Oficial al UE. În schimb, CE Oltenia a încheiat contracte prin aplicarea de proceduri de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare, precum și a unor proceduri interne, cu încălcarea Legii privind achizițiile sectoriale.

S-a constatat și faptul că CE Oltenia a întârziat inițierea și derularea unor proceduri de achiziție publică cu scopul achiziționării de servicii în modalitatea negocierii fără invitație la o procedură concurențială de ofertare, pentru eludarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice care impun organizarea de licitații publice.

Vizualizări: 3,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: