Schimbare de tarif pentru locuitorii a zeci de localități din Gorj

Tariful pentru ridicarea gunoiului în județul Gorj a fost modificat, fiind vorba despre 44 de localități. Astfel, ADIS Gorj a decis ca, începând cu data de 1 ianuarie 2022, să se treacă de la tariful pe gospodărie, cost care era de 170 de lei pe an, la 5,15 lei pe lună pentru fiecare membru al familiei.

Șeful Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor, Luis Popa, spune că noile tarife aduc costuri mai mici privind colectarea deșeurilor acolo unde în familie sunt mai puține persoane.

”Gunoiul la groapa din Târgu Jiu s-a mai scumpit, iar noi a trebuit să găsim o soluție, tocmai pentru ca oamenii să nu plătească mai mult. De exemplu, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o familie cu trei persoane o să plătească mai puțin ca până acum. Dacă luna trecută scotea din buzunar suma de 16 lei, acum vor plăti mai puțin cu 0,5 lei. Tariful ADIS Gorj este cel mai mic tarif perceput în județul nostru. Au fost puțini primari care au votat împotriva acestei măsuri, cei mai mulți au vrut ca tariful să scadă”, a spus Luis Popa.

Unul dintre primarii care s-au opus acestei măsuri a fost cel de la Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman. Acesta a postat și un mesaj pe pagina de socializare prin care le cerea oamenilor să vină la primărie și să declare câte persoane sunt în gospodărie.

”Am făcut un apel către oameni să vină la primărie și să declare câte persoane mai sunt în fiecare gospodărie. Doar așa se poate face noua tarifare. Sper ca oamenii să fie receptivi și să rezolvăm această situație. Eu am fost unul dintre primarii care s-au opus acestei modificări a taxei. Eram conștient că acest lucru o să ducă la creșterea taxei pentru familiile numeroase. S-a stabilit taxa de 5,15 lei pe membru de familie. Nu e normal ca cei care nu stau aici să plătească această taxă”, a spus Cotojman.

Vizualizări: 7,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: