Vienescu supraveghează concursurile de la spital: „Concurența este foarte mare, vreau să mă asigur că totul va fi corect”

Directorul celui mai mare spital din Gorj vrea să supravegheze concursurile de angajare ce vor avea loc în această perioadă, să se asigure că sunt corecte. „O să particip la observator, să mă asigur că totul va fi corect”, a fost anunțul lui Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Marți și miercuri vor fi primele concursuri de angajare. Pentru că s-au înscris foarte mulți candidați și spitalul nu are o sală unde să-i primească, proba scrisă va avea loc în Debarcader, la Universitatea Constantin Brâncuși. Numai pentru posturile de infirmier, sunt 16 candidați pe un loc.

Mai exact, concursurile pentru ocuparea posturilor de infirmier debutant, brancardier, asistent medical Secțiile ATI, îngrijitoare și asistent medical debutant la Secția ATI II vor avea loc în spațiile puse la dispoziție de UCB.

Peste 650 de persoane s-au înscris la concursurile ce vor fi organizate de spital. „Concurența este foarte mare. Aceste concursuri nu vizează doar activitatea de Covid. Sunt și activități non-Covid pentru că nu s-au făcut angajări în aceste sectoare, iar deficitul de personal este destul de mare. Mă refer la partea de infirmier. Sunt secții care trebuie să funcționeze cu cinci infirmieri și sunt angajați doar trei. Turele și activitatea continuă sunt foarte greu de realizat”, a declarat Dumitru Vienescu, la 1 Plus TV.

Cea mai mare bătălie este pentru cele 15 posturi de infirmier. Peste 250 de candidați și-au depus dosarele. De această dată, noutatea este că posturile vor fi repartizate candidaților în funcție de notele obținute. Cei cu punctaj mai mare vor alege secția unde își vor desfășura activitatea.

 “La infirmieri, dacă este deficit pe o secție, se organizează concurs pentru toate secțiile unde este nevoie. În funcție de medie, candidații vor opta pe posturile pe care vor să le ocupe. Pe cele 15 posturi de infirmier sunt depuse 252 de dosare. Pe două posturi de asistent la ATI sunt depuse 80 de dosare. Concurența e foarte mare. Spațiile de la nivelul spitalului nu erau suficiente. Ne va pune Universitatea Constantin Brâncuși, ca să putem respecta și condițiile din pandemie. Candidații trebuie să prezinte testul PCR sau dovada că sunt vaccinați, masca, să poată intra la concurs”, a mai declarat directorul spitalului din Târgu Jiu.

Marți, miercuri și joi, de la ora 9, au fost programate probele scrise pentru posturile de brancardier și infirmer. Alte date legate de organizarea concursurilor și posturile libere pot fi consultate pe site-ul spitalului.

Vizualizări: 4,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: