Schimbări la CE Oltenia. Sunt vizați Bălășoiu, Burlan și Rușeț

Constantin Bălășoiu, unul dintre cei mai buni specialiști pe parte de energie din Complexul Energetic Oltenia, ar putea reveni în Directorat peste câteva zile. La CEO a revenit și Daniel Burlan, fostul director general al Societății Naționale a Lignitului Oltenia, despre care managerul Sorin Boza a spus că îl vrea aproape de el. Atribuții noi va primi și Ion Rușeț, care a devenit consilier personal al directorului general.

Recrutarea celor doi noi membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia se apropie de final. Potrivit unor surse, unul dintre cei doi va fi Constantin Bălășoiu, cel care a condus Complexul Energetic Oltenia la înființare, în 2012. Sorin Boza nu a infirmat informația, dar a spus că rezultatul selecției îl vom afla peste câteva zile. „Concursul nu s-a finalizat, la sfârșitul săptămânii viitoare vom avea numirea celor două persoane în directorat”, a spus Boza la Tele 3.

Sindicatele văd cu ochi buni revenirea lui Bălășoiu, care a fost marginalizat pe vremea lui Ciurel. „Bălășoiu a fost și rămâne un specialist în energetica românească, a fost director la fostul CONEL, cunoaște foarte multă lume din sistem”, a spus președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu.

Întăriri și pe parte minieră

Sorin Boza a vorbit la Tele 3 și despre revenirea lui Daniel  Burlan în cadrul companiei. „Domnul Burlan s-a reîntors, nu am luat nicio decizie referitoare la activitatea viitoare a domnului Burlan. Îl voi ține pe domnul Burlan aproape de mine pentru că este un om cu expertiză. Că va fi o poziție de conducere sau că va fi o poziție aproape de mine nu știu, o să decid săptămâna viitoare”, a spus Boza.

Președintele FNME a spus că Burlan a condus SNLO într-o perioadă cu probleme și are experiență atât pe parte de restructurare, cât și de dezvoltare. „Este specialist în management minier. La timpul respectiv, când conducea SNLO, s-au făcut investiții în minerit de sute de milioane de lei noi”, a spus Pîrvulescu.

Rușeț trebuie să-l scape pe Boza de clopotnițe

În privința lui Ion Rușeț, devenit consilier personal al directorului general, Boza a spus că acesta nu se va ocupa de relația cu sindicatele. „Nu va fi implicat în relația cu sindicate, pe aceasta o voi manageria eu”, a spus Boza. Rușeț vine din lumea sindicală, dar nu a rămas în relații bune cu unii dintre foștii colegi, fapt confirmat de liderul FNME. „Coleg este cel care îmi este alături și la bine, și la greu. Mă abțin să fac comentarii, pentru că nu este consilierul meu”, a spus Pîrvulescu.

Boza a spus că Rușeț îi va fi de folos în relația cu presa și cu administrațiile locale: „Domnul Rușeț îmi va fi de ajutor în perioada următoare. Am reușit pentru prima dată cu primarul din Rovinari, după care cu primarul din Bălești, ultima dată cu primărița din Turceni, să scăpăm de terenurile, de bisericile și de clopotnițele și cimitirele care sunt prinse ca active sociale ale noastre. Pe domnul Rușeț îl voi folosi foarte mult în această zonă, să mă ajute să identificăm ce putem să găsim cu primăriile locale, terenuri care fac parte din activele noastre să le dăm înapoi”, a explicat Boza în intervenția de la Tele 3.

Vizualizări: 5,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: