Şcoala de astronomie, la Bumbeşti Jiu

Societatea Astronomică Română de Meteori - Astroclubul SARM Gorj organizează la Bumbești Jiu un eveniment în premieră. Este vorba de Şcoala de vară de astronomie ”Cu ochii spre cer”.

Deschiderea școlii de vară de astronomie a avut loc duminică, 15 iulie, la  Casa de Cultură ”Gheorghe Tătărescu” din Bumbeşti Jiu. ”Acest eveniment are ca scop promovarea şi dezvoltarea astronomiei în general, cu precădere în rândul tineretului, cu scopul de a imprima un caracter naţional acestei activităţi, cu implicarea atât a amatorilor şi a profesioniştilor, cât şi a publicului larg”, a declarat Marcel Jinca, coordonator al Astroclubului SARM-Gorj

Timp de 3 zile, cursanţii vor participa la sesiuni teoretice de inițiere în observarea cerului pe timp de zi și pe timp de noapte și vor afla cum să folosească hărţile cerului și instrumentele astronomice precum binoclul, luneta sau telescopul. De asemenea, vor fi organizate sesiuni practice de observare a cerului de noapte cu ochiul liber pentru identificarea și învățarea constelațiilor și a stelelor importante, precum și observații prin telescop, în vederea identificării petelor solare, a reliefului Lunii, a planetelor, galaxiilor și roiurilor de stele. Totodată, cursanții vor putea viziona documentare despre astronomie și univers.

Cu acest prilej, Marcel Jinca, Alex Motaşcu și Cosmin Micloş vor organiza o expoziție de instrumente astronomice, însă va fi lansată și cartea ”Astronomie. Manual pentru amatori”, scrisă de Marcel Jinca și Aurelia Idita.

Cursurile și atelierele de lucru vor fi susținute de Marcel Jinca, Cosmin Sorin Micloș, consilier în Comitetul Director al Societății Astronomice Române de Meteori, și de profesorii Liliana Manciu Guran și Virgil  Scurtu.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: