Școli din Gorj, premiate de Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat, marţi, cele 87 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare ale Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană", ediţia a XVI-a, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Printre unitățile de învățământ care au primit această recunoaștere sunt și două din Gorj: Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Peștișani - 172 de puncte, Liceul Tehnologic Baia de Fier - 158 de puncte.

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul ”Şcoală Europeană 2019" şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învăţământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele şcolare judeţene care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Concursul „Şcoală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2004. La cele 16 ediţii au participat 2.159 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 862 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

Vizualizări: 2,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: