Şcolile de prestigiu, primele pe lista părinţilor pentru clasa pregătitoare

A început bătălia pentru înscrierile în învăţământul primar. Unităţile şcolare bine cotate şi-au ocupat încă de ieri locurile la clasa pregătitoare, părinţii fiind prezenţi cu noaptea-n cap la secretariatele şcolilor pentru depunerea cererilor. Deşi puteau să aplice şi on-line, marea majoritate a părinţilor s-au prezentat personal cu cererea pentru a fi siguri că cei mici vor prinde un loc în şcolile cu pretenţii.

Chiar dacă, teoretic, numărul de locuri este suficient pentru a-i înscrie pe toţi la clasa 0, bătălia va fi şi în acest an pe şcolile cu renume. O astfel de situaţie există la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu Jiu. În anul şcolar 2014-2015, aici vor funcţiona două astfel de clase, cu un număr total de 50 de elevi. Ieri, în prima zi de depunere a cererilor, la orele 11, erau deja depuse 45 de cereri, părinţii prezentându-se în număr mare. „Am optat pentru această şcoală pentru reclama care i s-a făcut. Este o şcoală bună, este una dintre cele mai bune din judeţ. E râvnită ca ciocolata. Sperăm să prindem un loc pentru băieţelul nostru. Am venit din prima zi să ne asigurăm locul”, a declarat Ion Ijac.   

Nu pot înfiinţa o altă clasă

Conducerea unităţii şcolare spune că prioritari sunt copiii din circumscripţia şcolară, iar şanse pentru înfiinţarea unei a treia clase nu sunt. “Învăţătorii care vor fi la cele două clase sunt domnii Giorgi şi Titi Bălăceanu, amândoi învăţători solicitaţi. Sperăm să nu fie mult prea multe solicitări pentru că spaţiul nostru de şcolarizare este limitat”, a spus Carmen Cosmulescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional “Spiru Haret”

Unii părinţi îşi schimbă domiciliul în acte, pentru ca fiii lor să studieze la o şcoală cu renume. “A venit cineva de la Băleşti, care ştiu sigur că şi-a pus viză de flotant aici în zonă doar ca să poată să-şi înscrie copilul la Spiru. Se practică astfel de lucruri, aşa că chestia cu circumscripţia şcolară e relativă”, a spus un alt părinte.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: