Târgu Jiu: Taxele pentru păşunat nu au fost majorate

Taxele de păşunat în municipiul Târgu Jiu pentru anul acesta au rămas neschimbate faţă de cele practicate în ultimii ani. Sumele plătite de crescătorii animale pentru păşunatul acestora pe raza municipiului au fost stabilite în funcţie de categoria de animale, astfel: bovine şi cabaline adulte -30lei/cap; bovine şi cabaline tinere-15lei/cap, ovine şi caprine adulte 10 lei/cap; ovine şi caprine tinere 5 lei/cap.

Animalele vor putea fi scoase pe păşune numai după ce taxa aferentă numărului şi categoriei de animale va fi achitată. Prezenţa animalelor din specia porcină şi a păsărilor de curte pe păşunile din proprietatea municipalităţii este interzisă, la fel ca şi aducerea de animale pe păşune din alte localităţi. Şi anul acesta, perioada de păşunat a fost stabilită pentru perioada 15 mai şi 31 octombrie, păşunatul în afara acestei perioade nefiind interzis. “Taxele pentru păşunat pentru anul 2014 sunt la nivelul anului 2013. Nu am luat nicio măsură pentru mărire, în ideea de a veni în sprijinul crescătorilor de animale”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.  Municipalitatea a decis să nu aprobe concesionarea de suprafeţe din islaz crescătorilor de animale întrucât numărul animalelor înregistrate pe raza municipiului depăşeşte suprafaţa reală existentă a islazurilor.

Sancţiuni pentru păşunat ilegal

Crescătorii de animale prinşi că păşunează animalele în islazul din proprietatea municipalităţii fără să plătească taxa vor trebui să plătească dublul taxei păşunat. Banii obţinuţi din taxă vor fi folosiţi pentru lucrările de întreţinere a păşunilor. Municipalitatea deţine în proprietate o suprafaţă de 483,90 ha de păşune. Cele mai mari suprafeţe sunt în zona cartierului Preajba.

Vizualizări: 50

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: