Scos din arest și internat la psihiatrie

Tânărul din Baia de Fier, prins de doi localnici după ce a furat încasările unui magazin, a fost scos din arest preventiv.

Bărbatul de 34 de ani nu va sta liber pe străzi. Judecătorii din Târgu-Cărbunești au decis internarea acestuia la un spital de psihiatrie aflat la câțiva kilometri distanță de municipiul Timișoara. Aici sunt cazați inclusiv infractori care suferă de afecțiuni mintale grave.

„Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă (...) dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispune internarea medicală provizorie a inculpatului Niţă Florin Stelian în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, jud. Timiș, până la însănătoşirea acestuia ori ameliorarea stării de sănătate ce înlătură starea de pericol”, a decis, vineri, Judecătoria Târgu-Cărbunești, sentința nefiind definitivă.

Bărbatul ar fi sustras 200 de lei din încasările unui magazin de pe raza localității Copăcioasa - Scoarța. Vânzătoarea ieșise pentru scurt timp din magazin, iar la revenire l-a surprins pe bărbat, după tejghea, cu banii în mână. Tânărul a reușit să fugă, dar, la o distanță mică de locul faptei, a fost prins de soțul vânzătoarei și de o femeie, care se afla cu autoturismul în trafic.

Cei doi l-au imobilizat pe fugar și l-au predat poliției. Fapta a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Vizualizări: 2,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: