Scriitori de peste hotare, aşteptaţi în Gorj

Zeci de scriitori din ţară şi de peste hotare vor veni în luna mai în Gorj pentru a lua parte la Festivalul internaţional de literatură „Tudor Arghezi”. Manifestările se vor desfăşura atât la Târgu Jiu, cât şi la Târgu Cărbuneşti, localitatea de origine a marelui scriitor.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” se va desfăşura în perioada 17-20 mai. „Festivalul omagiază pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori ce i-a dat literatura română de-a lungul timpului şi îşi propune să contribuie la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, inclusiv pentru cunoaşterea şi promovarea operei argheziene, în ţară şi peste hotare. Festivalul se adresează creatorilor de literatură şi exegeţilor în arghezologie din ţară, precum şi vorbitorilor de limbă română din comunităţile de peste graniţe, cu preocupări în domeniu”, au spus reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Concursul este structurat pe mai multe secţiuni: „Opera prima”- în vederea atribuirii acestui premiu, se vor cere propuneri de nominalizare unor edituri de prestigiu cu preocupări constante în promovarea pe criterii valorice a volumelor de debut tipărite în perioada mai 2017 - mai 2018; Secţiunea „Cuvinte potrivite”- pentru volum de poezie în manuscris, deschis autorilor români nedebutaţi, având vârsta maximă de 47 ani, caz în care manuscrisele nu trebuie să depăşească 100 de pagini; Secţiunea „Bilete de papagal”, pentru grupaj de poezie, la care pot participa poeţii ce-şi aşteaptă consacrarea, cu un grupaj de minim 10 (zece) poezii, într-un singur exemplar; „Secţiunea de arghezologie”, deschisă scriitorilor români care au ca obiect de studiu viaţa şi opera lui Tudor Arghezi.

În cadrul festivalului vor fi organizate lansări de carte, conferinţe de presă, întâlniri cu cititorii şi vizitarea Muzeului „Tudor Arghezi”, din oraşul Tg-Cărbuneşti.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: