Plantele care înlătură gândacii din bucătărie

Gândacii de bucătărie sunt o problemă des întâlnită pentru cei  care locuiesc la bloc. Există substanțe chimice care vă ajută să scăpați de insectele nedorite dar există și probabilitatea ca alții să le ia locul iar dacă nu doriți acest lucru ar fi benefic să aduceți în bucătărie plante care îi fac să plece singuri.


Plantele de apartament care au efect de a îndepărta gândacii neplăcuți reprezintă o soluție simplă, rapidă și nu îți consumă prea mult din bugetul familiei. În cazul în care te confrunți cu o invazie de gândaci prima opțiune nu ar trebui să fie ingredientele chimice care se află în produsele din magazine ci o serie de plante cu efect repelent.

Lavanda este una din cele mai populare plante de acest gen care atrage insecte bune și respinge dăunătorii precum gândacii, moliile și țânțarii.  Un ghiveci de lavandă amplasat în hol sau  bucătărie vă poate scăpa de gândacii care își fac apariția în bucătărie mai ales seara.

Rozmarinul este folosit extrem de des în bucătărie dar este potrivit și pentru alungarea gândacilor din bucătărie pentru că aroma sa este neplăcută pentru cei mai mulți dăunători.

Dafinul este o plantă clasică folosită în cele mai multe gastronomii dar este și o plantă decorativă. Bucătarii o utilizează de cele mai multe ori în preparatele lor dar ea alungă și gândacii. Mai exact, dafinul are compuși care au o acțiune respingătoare împotriva insectelor precum gândacii, muștele, moliile, gărgărițele și țânțarii.

Vizualizări: 5,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: