Scutirea de certificate verzi, doar pe hârtie

Parlamentarii gorjeni s-au lăudat cu legea prin care Complexul Energetic Oltenia a fost scutit de plata certificatelor verzi pentru energia consumată în carierele miniere. Potrivit legii, consumul tehnologic este scutit de plata certificatelor verzi, dar la CE Oltenia a fost luat în calcul doar consumul din termocentrale, nu și cel din carierele miniere.

Legea inițiată de parlamentarii PSD Cârciumaru, Iriza și Weber ar fi adus o economie de circa 25 de milioane de lei pe an Complexului Energetic Oltenia. Nu a fost să fie, din cauză că legea nu a intrat în vigoare.

Motivul este următoarea prevedere din lege: “Ministerul Energiei notifică Comisiei Europene reglementările cuprinse în prezenta lege. Aplicarea prevederilor prezentei legi și a măsurii de exceptare nou-instituite se realizează după autorizarea sa de către Comisia Europeană”.

Senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza, îl acuză pe ministrul ALDE de la Energie, Anton Anton, că nu a notificat Comisia Europeană și îi cere demisia.

Liderul sindical Dumitru Pîrvulescu a spus că s-a obișnuit ca societatea să aibă avantaje numai pe hârtie. “Nu era o sumă mare, dar oricum conta. Nu am informația dacă s-a notificat sau nu Comisia Europeană pentru a putea fi aplicată legea. Noi, ca și complex energetic, avem numai avantaje pe hârtie”, a spus liderul Federației Naționale Mine Energie. (A.A.)

Vizualizări: 2,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: