Întârzie semnarea contractului pentru transport. „Au pretenții exagerate!”

Firmele care asigură transportul minerilor la locul de muncă au pretenții financiare exagerate! Așa au motivat oficialii Complexului Energetic Oltenia întârzierea semnării contractului pentru asigurarea transportului în cariere. De trei zile, minerii sunt nevoiți să meargă chiar și șase kilometri pe jos, de la utilaje până la sediul exploatărilor.

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a cerut explicații conducerii companiei. I s-a transmis că va fi semnat contractul cu firma prestatoare. Căldărușe susține că directorii CEO i-ar fi spus că firmele care se ocupă de transportul minerilor ar avea pretenții exagerate și, din acest motiv, a fost întârziată semnarea contractului. De luni, minerii au mers pe jos până la excavatoare pentru că a expirat contractul cu firmele prestatoare.

“A expirat contractul. Am avut și astăzi (n.r. miercuri) discuții cu directorul de la comercial. Mi s-a spus că o să fie semnat contractul și să fie asigurat de mâine (n.r. joi) transportul în cariere. E clar că oamenii sunt nemulțumiți pentru că sunt excavatoare care sunt la o distanță mai mare față de sediul social. Nu este ușor, după ce depui opt ore de efort, să mergi la întoarcere 5-6 kilometri pe jos. Nu este ușor și nu este nici normal, pentru că este o obligație asumată de administrație, aceea de a asigura transportul la locul de muncă și de la locul de muncă. Dumnealor susțin că pretențiile prestatorilor sunt exagerate din punct de vedere financiar”, a transmis, la Radio Infinit, Gabriel Căldărușe.

Mai mult, Căldărușe le-a solicitat managerilor să găsească o soluție ca aceste contracte importante să fie semnate pe o durată mai mare. În prezent, sunt înnoite la fiecare trei luni, și, de fiecare dată, oamenii ajung să meargă pe jos câteva zile până se parafează noua înțelegere. „Eu am făcut o solicitare în sensul ăsta, să fie contracte pe o perioadă mai mare. Așa ar fi normal pentru contractele, să zic, sensibile, care afectează tot salariații din producție. Ar fi normal să nu le mai facem la 3 luni, la 3 luni, oamenii să treacă prin aceeași problemă. Sumele alocate sunt mai mari decât au fost anterior cu speranța că va fi semnat acest contract astăzi (n.r. miercuri). Cei din administrație spuneau că acel contract va fi semnat. Este foarte deranjant. Această problemă trenează de foarte mult timp. Apar astfel de sincope la trei luni. E un lucru care deranjează și nu este normal să se întâmple. Măcar pe un an de zile să semneze contractul”, a mai spus liderul SMEO.

Vizualizări: 2,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: