Minerii, lăsați pe jos. „Voi face sesizare la ITM!”

Minerii din carierele din Gorj au fost lăsați pe jos. A expirat contractul cu firmele care transportă salariații la punctele de lucru, în cariere, așa că oamenii se descurcă așa cum pot. Merg pe jos câțiva kilometri. De două zile, minerii pun întrebări și așteaptă răspunsuri. În schimb, au primit promisiunea că a fost semnat contractul pentru transport și că situația se va remedia.

„La Cariera Roșia, mergem pe jos de două zile. Nu este normal așa ceva! Mergem câțiva kilometri până la utilaje pentru că înțeleg că nu s-a semnat acel contract cu firmele de transport. A expirat și nu s-a mai semnat”, ne-a semnalat un miner de la Cariera Roșia. De altfel, la toate carierele, transportul spre utilaje a fost sistat pentru că a expirat contractul cu firmele prestatoare.

Liderii de sindicat cunosc situația. Au primit asigurări că a fost deja semnat contractul, dar transportul n-a mai fost reluat. Sindicalistul Nicu Bunoaica a transmis că managerul companiei, Sorin Boza, i-a spus că a fost semnat contractul încă de luni și că lucrurile vor reintra pe un făgaș normal. În realitate, oamenii merg la excavatoare tot pe jos.

„Eu știam de acum aproape o săptămână că nu va mai fi transport. Am văzut planificarea prestatorilor de la Lupoaia. Sunt două firme acolo. Știam că de pe 15 aprilie, nu va mai fi. Am anunțat Complexul Oltenia și am cerut explicații. Mi-au spus că este semnat contractul din data de 15 aprilie. Nici astăzi nu a fost transport nici la schimbul I, nici la schimbul II. Prestatorii au spus că nu au fost chemați la discuții. Mi-au fost date asigurări de directori că s-a semnat contractul. Am fost să discut cu domnul Sorin Boza. Este plecat”, a spus sindicalistul Nicu Bunoaica.

„Ne plimbă cu tinichele!”

Acesta a avertizat că va depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că oamenii, și așa bolnavi, sunt nevoiți să meargă pe jos. În plus, nici mijloacele de transport promise deja de conducerea companiei nu sunt unele potrivite să ducă oamenii la locul de muncă. Acestea sunt vechi și periculoase. „Voi face o sesizare către ITM pentru că nu vreau să se întâmple ca la Lupoaia. O săptămână atunci nu a fost transport. Nicio carieră nu are acum transport asigurat în cariere. Oamenii merg pe jos ca de obicei și pun întrebări. Pe mine mă sună toată lumea de peste tot. Mă mint șefii că au fost semnate contractele, iar prestatorii spun că nu s-au semnat contractele. Îi doare undeva de transport. Nu e posibil să faci contract la transport și să duci oamenii cu mașini de pompieri. Sunt acele bazine de apă, mașini echipate pentru pompieri. Unde să pună oamenii materiale, scule tot? Nu mai termină odată cu mascaradele astea la Complex! Chiar ne cred proști. Ne plimbă cu tot felul de tinichele”, a încheiat sindicalistul Bunoaica.

Vizualizări: 2,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: