Sirop de muguri de brad neprelucrat termic

Siropul de muguri de brad este benefic mai ales pe timp de iarnă pentru sănătatea întregii familii. Pe lângă rețeta care presupune fierberea există și una mult mai sănătoasă de a prepara sirop de brad neprelucrat termic.
Începeți prin a pregăti o sticlă cu gură largă curată și dezinfectată sau un borcan mai înalt. Pe fundul acesteia, puneți un strat de zahăr (aproximativ 1 cm), adăugați un strat de muguri de brad (3-5 cm), apoi iar zahăr. Continuați să alternați straturile până când umpleți sticla, apăsăți bine pentru a face loc cât mai multor muguri.
Ultimul strat din sticlă trebuie să fie zahărul. Închideți cu un capac curat, sau puneți folie între capac și gâtul sticlei pentru a împiedica pătrunderea aerului.
Lăsați sticla la un loc cald și însorit pentru a lăsa mugurii să se infuzeze până când se formează un sirop gros. Durează între 3-6 săptămâni, în funcție de temperatură. Pur și simplu lăsați-l până când zahărul se dizolvă complet.
După aceea, strecurăm siropul printr-o sită într-o sticlă curată și dezinfectată și o închidem bine. Păstrați într-un loc răcoros și întunecat, de preferat în frigider.
Vizualizări: 386
Distribuie Trimite pe WhatsApp