Bunoaica cere bani în instanță pentru angajații CEO

Sindicalistul Nicu Bunoaica așteaptă să se pronunțe instanța în procesul în care cere bani Complexului Energetic Oltenia. Este vorba, mai exact, de câte 1.200 de lei pentru fiecare salariat din companie. Banii ar veni din economia la fondul de salarii înregistrată în perioada cât la conducerea CEO se afla Laurențiu Ciobotărică. Dacă judecătorii îi vor da dreptate, Bunoaica amenință că îi va chema în judecată, nominal, pe cei care au făcut parte din Directoratul de la acea vreme și pe colegii din sindicatele care au ignorat legea.

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, a anunțat că judecătorii se vor pronunța la sfârșitul acestei săptămâni. Bunoaica a solicitat companiei să le acorde angajaților economia la fondul de salarii pentru anul 2015. Din calculele sale, cei 17 mii de salariați de la acea vreme meritau în plus câte 1.200 de lei, la finalul anului.

În plus, dacă va avea câștig de cauză, va sesiza și inspectorii de muncă despre faptul că nu a fost respectat Contractul Colectiv de Muncă. “Am procesul cu economia la fondul de salariu. Este în pronunțare pe 19 aprilie. Ne-au furat economia la fondul de salarii și e vorba de 1.200 de lei care să vină la 16 mii de angajați câți erau atunci. Când voi câștiga, când voi avea decizie definitivă, voi anunța ITM că s-a încălcat contractul în acea perioadă, îi voi chema pe toți cei de la comisia mixtă, cei din Directorat și comisia sindicală în fața judecătorului, să spună unde au dus banii. Exista un articol care spunea că banii se împart în mod egal la toți salariații”, a spus Bunoaica.

Sindicalistul se așteaptă să aibă câștig de cauză și își acuză colegii din sindicate că nu s-au zbătut ca oamenii să-și primească drepturile. “Au vorbit ei ce au vorbit cu Laurențiu Ciobotărică și au tăcut din gură. Nici n-au mai vorbit de acea economie, întrebam și ei se făceau că plouă! Au furat oamenilor bani cum voiau să fure acum banii din voucherele de vacanță pentru că armata de juriști de la CEO sigur știau de reala valoare a voucherelor de vacanță”, a mai declarat Nicu Bunoaica. (M.M.)

Vizualizări: 4,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: