Se construiește un stadion identic cu cel de la Târgu Jiu

Presa centrală a dezvăluit detalii despre un stadion nou care va costa 75.000.000 de euro. Acesta se construiește la Târgoviște și va avea aceeași capacitate precum cel de la Târgu Jiu dar va fi cam de trei ori mai scump.

Orașul Târgoviște are un stadion nou deja dar un altul este deja în construcție și va fi mai mare dar și mai scump. Conform estimărilor, arena va fi inaugurată în 2025.

Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, a fost inaugurat în 2023 după ce a intrat în renovări masive în anul 2019, iar investițiile totale în reamenajarea ei s-au ridicat la suma de 15.000.000 de euro.

În 2025, orașul Târgoviște va mai avea un stadion, însă acesta va fi nou și mai modern decât stadionul „Eugen Popescu”. Este vorba despre „Dâmbovița Arena”, ale cărei lucrări de construcție au început în 2023.

„Dâmbovița Arena” va avea o capacitate de 12.500 de locuri, exact cât are cel de la Târgu Jiu cu care seamănă și ca design,  și va costa 75.000.000 de euro, aducă aproximativ de trei ori cât a costat cel de la Târgu Jiu. Proiectul beneficiază de o mulțime de facilități în plus însă, precum și de un teren de antrenament. Ar trebui adăugat faptul că la Târgu Jiu terenul de joc exista deja fiind amenajat de Pandurii Târgu Jiu înainte de demolarea vechii arene.

„Acel proiect aparține Consiliului Local Dâmbovița, finalizat prin Compania Națională de Investiții și sper ca într-un an, un an și două luni să fie gata.

Va fi un stadion de 12.500 de locuri, complet acoperit, o bijuterie, iar târgoviștenii, dâmbovițenii, toți românii, echipele naționale vor găsi o casă bună și acolo, ca și aici, pe „Eugen Popescu”. E bine să ai opțiuni, două sau mai multe, decât să nu ai niciuna cum a fost timp de patru ani (n.r. – în intervalul 2019 – 2023)”, a declarat Gabriel Boriga, președintele Chindiei Târgoviște, la Digi Sport.

Gabriel Boriga a lăsat de înțeles că e de datoria sa să ducă echipa în Liga 1, având în vedere că acum beneficiază și de o infrastructură de invidiat la Târgoviște. În actuala stagiune, Chindia a ratat play-off-ul din Liga 2, după ce a încheiat sezonul regulat pe locul 9, cu 28 de puncte.

Revenind la asemănările cu Târgu Jiul, și echipa din Târgoviște a retrogradat din Liga 1 după ce i s-a amenajat noul stadion, la fel ca și Pandurii Târgu Jiu. După ce a jucat ani de zile pe alte stadioane Pandurii a revenit în 2019 la Târgu Jiu unde, deși era echipa pentru care se construise stadionul, a ajuns să plătească chirie ca să închirieze arena. Atunci nici măcar de o reducere a chiriei nu a putut beneficia echipa fanion a Gorjului, așa cum acum beneficiază echipa vâlceană ACS Viitorul, fostă ACS Șirineasa, care a închiriat la jumătate din tarif stadionul din Târgu Jiu, prin bunăvoința primarului Marcel Romanescu și a Consiliului Local.

Galerie foto



Vizualizări: 3,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: