Cam jumătate dintre echipele din Liga 2 au schimbat antrenorii, unele de 3-4 ori!

Aproximativ jumătate dintre echipele din Liga 2 au ”devorat” antrenori în sezonul regulat recent încheiat, unele schimbând chiar mai mulți tehnicieni. O analiză a celor de la liga2.ro arată și faptul că este ”campioană” la acest capitol o nou-promovată, iar cea care oferă cea mai lungă continuitate este prima retrogradată matematic.

Sezonul regulat 2023-2024 de Liga 2 arată o ușoară tendință de schimbare în ceea ce privește antrenorii din eșalonul doi. Doar 12 echipe dintre cele 20 de participante au oferit continuitate antrenorilor lor, fiindcă nu au schimbat deloc pe banca tehnică în cele 19 etape desfășurate din vară până acum, se arată în statistica prezentată de liga2.ro. În schimb, opt au dorit să producă un ”șoc” și au înlocuit antrenorul cel puțin o dată. Printre acestea sunt unele care au schimbat chiar de mai multe ori, în fruntea listei fiind nou-promovata CS Tunari, cu câte patru antrenori, dacă punem la socoteală și interimarul. 

Sunt destule și echipele aflate la al treilea ”principal” în acest sezon. Bineînțeles, sunt și excepții, însă puține, cum sunt cele de la Progresul Spartac și Steaua, mai ales cazul celei dintâi, care are și un sezon complet eșuat, cu doar un punct acumulat în 19 etape.

Sezonul 2023-2024 nu este, însă, încheiat, fiindcă pentru șase echipe urmează alte zece meciuri în play-off, iar pentru 14 formații urmează șase jocuri în play-out și timp pen tru schimbări de antrenori ar mai fi destul.

La capitolul menținerii antrenorului principal pe toată durata sezonului regular, compus din 19 etape, sunt 12 echipe. Acestea sunt: CS Mioveni, Steaua, Gloria Buzău, FK Miercurea Ciuc, CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, ACS Viitorul Târgu Jiu, Progresul Spartac, Ceahlăul Piatra Neamț și Corvinul Hunedoara, prima fiind o retrogradată din Liga 1 și ultimele două fiind nou-promovate din Liga 3.

Dintre aceste 12 echipe, zece l-au avut pe antrenorul din acest moment inclusiv în sezonul trecut, iar două și-au numit ”principalul” în vară, înainte de startul sezonului: CS Mioveni și Gloria Buzău, mai arată sursa citată.

Echipa care are cel mai îndelungat contract cu actualul său antrenor este Progresul Spartac. Andrei Erimia conduce trupa bucureșteană din vara anului 2016, el fiind chiar unul dintre șefii clubului. Progresul Spartac are doar un punct acumulat în 19 etape și este deja retrogradată matematic încă de la finalul sezonului regulat, respectiv înainte de startul play-out-ului Ligii 2.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: