Se deblochează posturi de şoferi pentru microbuze

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj caută soluţii pentru angajarea şoferilor pentru cele patru microbuzele şcolare care au sosit zilele trecute în Târgu Jiu. Justin Paralescu, inspectorul şcolar general, spune că în acest caz se urmăreşte deblocarea de urgenţă a posturilor pentru ca elevii din localităţile Alimpeşti, Bengeşti, Samarineşti şi Roşia de Amaradia să nu mai fie nevoiţi să îndure frigul pentru a ajunge la şcoală.

Cu toate că judeţul Gorj a primit patru microbuze, iar acum numărul total al acestora se apropie de 60, reprezentanţii instituţiei menţionează că pentru a satisface toate cerinţele din teritoriu ar mai fi nevoie de încă 20 de microbuze. „În sfârşit au sosit cele patru microbuze pe care le aşteptam cu nerăbdare şi care vor fi predate şcolilor din Alimpeşti, Bengeşti, Samarineşti şi Roşia de Amaradia. Acestea au fost parcate în curtea Liceului Nr. 2. Urmează să le înmatriculăm, să angajăm şoferi şi să le predăm şcolilor”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general.

Lista cu propuneri trimisă de IŞJ Gorj la Ministerul Educaţiei a fost de nouă microbuze care ar fi trebuit să deservească şi elevii din Aninoasa, Cărbuneşti, Scoarţa sau din Dăneşti. „Cele patru microbuze care au fost trimise Gorjului se încadrează în media pe ţară. Noi am solicitat microbuze pentru nouă localităţi, dar pentru a satisface toate cerinţele ar mai fi nevoie de 20 de mijloace de transport”, mai menţionează Justin Paralescu. Şi pentru acestea s-ar putea găsi o soluţie deoarece pentru această primăvară mai este promisă încă o tranşă de microbuze.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: