Frigul scade vânzările din pieţe

Comercianţii de fructe şi legume care îşi vând marfa în Piaţa Centrală din Târgu Jiu sunt disperaţi. Temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă au afectat serios marfa, astfel că produsele au îngheţat. Comercianţii spun că zilnic aruncă cantităţi însemnate de legume şi fructe degerate.

Cei care au ca principală sursă de venit profitul obţinut în urma comercializării de fructe şi legume au ajuns în culmea disperării. În prag de sărbători oamenii erau obişnuiţi să aibă încasări record. iar acum spun că nici măcar cheltuielile nu le acoperă. Vânzările merg din ce în ce mai prost de la o zi la alta şi asta pentru că târgujienii aleg să facă cumpărăturile din supermarket-uri sau magazine de cartier de teamă să nu cumpere produse îngheţate de pe piaţă. „Am trecut prin piaţă să văd cum sunt preţurile la roşii,  sunt destul de bune, dar îmi e teamă că sunt îngheţate aşa că mai bine dau puţin mai mult şi cumpăr din aprozar”, a spus Elena Lupulescu din Târgu Jiu.

Comercianţii se văd nevoiţi să-şi sorteze zilnic marfa pentru că mare parte din ea îngheaţă. Astfel, pe lângă faptul că nu au clienţi sunt nevoiţi să şi arunce cantităţi însemnate de fructe şi legume. „Le acoperim cu pături, dar e frig în tarabă, aruncăm zilnic din marfă, ne e greu nu mai e ca în alţi ani. Clienţi nu sunt mai deloc”, a spus Ion Dobre, comerciant.

Taxe mai mici în 2011

Comercianţii cer municipalităţii să le asigure condiţii şi să închidă piaţa pentru a nu mai pătrunde frigul. Ei plătesc zilnic pentru închirierea unei singure tarabe 13 lei. În primele trei luni ale anului viitor vor plăti mai puţin. „Noi îi ajutăm cu ce putem, am redus taxa în ianuarie, februarie şi martie cu 20% dar mai mult nu putem face deocamdată”, a spus a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: