Păstrăvăria, o afacere de succes în Gorj

Un bărbat din Târgu Jiu a găsit cheia succesului. În urmă cu cinci ani a deschis o păstrăvărie în localitatea Arcani, iar acum se bucură din plin de succesul afacerii sale. Anual produce circa 100 de tone de păstrăv pe care îl comercializează în toată ţara. Peştii îi procură din Italia sau Danemarca.

La numai 30 de ani, Bogdan Deaconu a pus pe picioare o afacere realizând o păstrăvărie, fără nici un fel de subvenţie de la stat. Drumul nu a fost unul uşor. Cu o investiţie de 8 miliarde de lei a achiziţionat terenul în localitatea Arcani, diverse utilaje, a amenajat spaţiul şi a procurat cele necesare pentru ca tot procesul de creştere a peştilor să se facă pe cale cât mai naturală. Mai apoi a achiziţionat mijloace de transport, pentru ca peştele să ajungă la punctele de vânzare în cele mai bune condiţii. Acum, bărbatul  se bucură din plin de afacerea sa.

De curând şi-a lărgit activitatea deschizând o păstrăvărie şi în satul Izvarna, după ce şi-a dublat cifra de afaceri. ”Ideea de a face o păstrăvărie mi-a venit în urmă cu cinci ani. Deşi lucrurile stăteau şi atunci rău în România, am zis să încerc. A fost nevoie de multe aprobări, multe hârtii şi autorizaţii, pe care le-am obţinut cu greu. Profitul nu este unul foarte mare, dar este suficient”, a spus Bogdan Deaconu.

Tânărul crede că în afaceri cheia succesului este răbdarea, iar lucrurile trebuie făcute fără a aştepta un profit imediat.

Întreg procesul de producţie este urmărit de către un specialist, care are grijă ca toată activitatea să se desfăşoare în condiţii normale. ”Monitorizez toată activitatea care duce la susţinerea producţiei. De la creştere, înmulţire, până la livrare”, a precizat Cătălin Popescu, inginer piscicol

Cea mai mare producţie pe care a înregistrat-o Bogdan Deaconu la păstrăvăria sa a fost de 100 de tone de păstrăv.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: