Se depun cererile de subvenţii pentru oi şi capre

Aproximativ 800 de crescători de ovine şi caprine sunt aşteptaţi la APIA Gorj, până la data de 30 aprilie, pentru a-şi depune cererile de plată pentru anul 2013.

Crescătorii de oi şi capre din judeţul Gorj se pot prezenta la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 5-30 aprilie pentru a-şi depune cererile de plată aferente anului 2013. Pentru a beneficia de sprijinul financiar, solicitanţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerinţe de eligibilitate: efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei şi cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.

Potrivit reprezentanţilor APIA Gorj, la nivelul judeţului nostru sunt înregistraţi aproximativ 800 de crescători de ovine şi caprine. „În judeţul Gorj sunt aşteptaţi să-şi depună cererile de sprijin financiar pe cap de animal, un număr de aproximativ 500 de crescători de ovine şi 300 de crescători de caprine pentru un număr total de peste 125.000 de capete. Depunerea cererile se poate face individual sau printr-un reprezentant legal, ori prin intermediul reprezentanţilor asociaţilor crescătorilor de ovine şi caprine legal constituite”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

CONTROL

Controlul la faţa locului se desfăşoară în perioada 3 mai -3 august 2013 pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere. „În urma controalelor efectuate, în cazul care se constată diferenţe între numărul de animale pentru care se solicita plata primei şi numărul de animale determinat în urma verificării pe teren sau în Registrul Naţional al Exploataţiilor, se vor aplica reduceri sau excluderi de la plată”, a precizat Constantin Negrea.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: