Se depun proiectele pe Măsura 112

Tinerii fermieri care doresc să acceseze fonduri nerambursabile pe Măsura 112 vor trebui să înceapă să-şi procure documentele întrucât Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a deschis în data de 1 iunie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor. Termenul limită pentru înregistrarea proiectelor pe Măsura 112, instalarea tinerilor fermieri, este data de 29 iunie.

Tinerii gorjeni cu vârste de până la 40 de ani pot primi până la 40.000 de euro pentru deschiderea de ferme. Pentru această sesiune de depunere a proiectelor pe Măsura 112 au apărut o serie de modificări în privinţa actelor în baza cărora trebuie realizat proiectul. Astfel, solicitanţii care preiau mai multe exploataţii agricole de la o persoană vor trebui să preia integral cel puţin una dintre exploataţiile agricole. Va fi preluată integral acea exploataţie care reprezintă peste 50% din totalul calculului Unităţilor de Dimensiune Economică (UDE). O altă modificare se aplică în cazul absolvenţilor de liceu, şcoli profesionale sau şcoli de arte şi meserii din promoţia 2012, care doresc să acceseze Măsura 112. Astfel, în această sesiune pot depune la dosarul cererii de finanţare doar adeverinţa de absolvire a liceului, însă sunt obligaţi să prezinte diploma de studii până la data semnării contractului de finanţare. “În ceea ce priveşte Planul de Afaceri, solicitanţii fondurilor europene nerambursabile trebuie să demonstreze că dimensiunea fermei va creşte cu minimum 4 UDE de la data semnării deciziei de finanţare. Totodată, pentru proiectele de investiţii ce vizează exploataţiile zootehnice, tinerii fermieri trebuie să deţină în exploataţia agricolă construcţii zootehnice adaptate  creşterii animalelor şi păsărilor”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj. De asemenea, în această sesiune solicitanţii care au accesat Programul Naţional Apicol sunt obligaţi să prezinte documentele de achiziţii pentru familiile de albine, roiurile la pachet, roiurile pe faguri şi mătci. Documentele aferente acestor achiziţii pot fi: facturi, ordine de plată, chitanţe, procese verbale de predare/ primire.

FONDURI

Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, pentru finanţarea proiectelor aferente Măsurii 112 sunt de 120.886.096 de euro. În sesiunea trecută au fost depuse 133 de proiecte, însă doar 129 au fost declarate conforme, valoarea acestora fiind de peste 4 milioane de euro, a precizat Cosmin Mazilu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: