Se încing spiritele între sindicatele din CE Oltenia. Planuri de excludere din FNME

Tensiunile tot mai evidente între sindicaliștii Manu Tomescu și Dumitru Pîrvulescu ar putea duce la dezbinări și mai mari. Cei din Federația Națională Mine Energie iau în calcul să elimine din federație sindicatul din care face parte Tomescu. De luni de zile, liderii celor două organizații sunt „la cuțite” și găsesc aproape zilnic subiecte să se atace în spațiul public.

Federația Națională Mine Energie vrea să elimine Sindicatul Energia Rovinari din organizație. Totul, spune liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, după ce colegii lor de la Rovinari „au început să-i înjure pe toți”.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus într-o emisiune la un post local de radio că FNME n-a mai făcut ședințe dinainte de pandemie. Dumitru Pîrvulescu îl contrazice. Îi amintește că ultimele întâlniri au fost anul trecut. Și la mare, și la munte. În plus, a transmis că sindicatul nici nu ar plăti vreo cotizație.

„Acest Messi al sindicatelor”

„A fost Consiliul de coordonare al federației, organizat la mare, în august, anul trecut. Au participat. A fost și colegiul director. A fost inclusiv domnul Tomescu. Am fost la o pensiune, undeva pe lângă Deltă. În septembrie. L-au ținut colegii de la Cernavodă. Și domnul Tomescu, acest Messi al sindicatelor, a fost și la Olănești, la hotelul Cartelului Alfa, în decembrie. Deci ședințe, întâlniri au fost”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

După toate aceste scandaluri, Sindicatul Energia Rovinari riscă să fie eliminat din federație. „Sunt din ce în ce mai multe voci în FNME care nu mai doresc să mai fie la masă cu colegii ăștia de la Energia, care îi înjură pe toți”, a spus Pîrvulescu.

O decizie finală se va lua în consiliul care coordonează federația. „Sindicatul Energia, din majoritar, a devenit acum minoritar. La Rovinari, au mai mulți membri cei de la SMEO. Interesul lor este acum să manipuleze. La ei în curte nu mai au credibilitate, iar pe Facebook, au mulți postaci, manipulează și vin cu aura asta de mesiatici sindicali. Niciun sindicat din FNME nu-i înghite. Și nimeni din sindicate nu-i înghite. După ce arunci petrol și tulburi balta, cam greu o limpezești. Vom avea Consiliul de coordonare și vom decide. Nu plătesc, nu cotizează la federație”, a mai declarat Dumitru Pîrvulescu, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 4,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: