Cum a devenit Călinoiu din martor, inculpat. „N-au cum să mă doboare!”

Azi martor, peste două zile inculpat. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a vorbit despre ce a dus la reținerea sa pentru 24 de ore. Susține că este acuzat de mărturie mincinoasă pentru că n-ar fi știut să răspundă la o întrebare pusă de anchetatori. “Am spus că nu-mi aduc aminte”, a spus Călinoiu.

După 24 de ore petrecute în arest, la jumătatea lunii aprilie, Ion Călinoiu a fost pus în libertate. Dosarul în care este cercetat are legătură cu fapte comise în vremea când Călinoiu conducea Consiliul Județean Gorj. El este acuzat de mărturie mincinoasă, potrivit anchetatorilor, pentru că nu ar fi spus tot ce știa privind modul în care a fost atribuit contractul pentru întreținerea drumurilor județene.

„Pe 11 am fost martor, pe 13 am fost învinuit pentru mărturie mincinoasă, care a condus la reținere. Nu am știut să răspund la o întrebare. Am spus că nu-mi aduc aminte, că totul a fost în conformitate cu legea. Apoi am fost reținut. Sunt complet nevinovat. Puteam să fiu găsit pe dosarul ăsta, dar nu s-a găsit nimic. Procurorul s-a pronunțat că nu ia nicio măsură, apare pe grupul Poliției, că un bătrân de 67 de ani e sub control judiciar 60 de zile, asta ca să fie dus circul până la capăt”, a declarat Ion Călinoiu, într-o emisiune la Radio Accent.

Călinoiu a reafirmat că este nevinovat. „Pe mine n-au cum să mă doboare pentru că mă știu nevinovat. Le-am spus foarte clar că am respectat tot cap-coadă pe procedură. Mi-au dat un pahar cu apă și le-am spus: Puneți-mă la zid”, a mai continuat Călinoiu.

În prezent, Ion Călinoiu este consilier județean și angajat al Aparegio. 

Vizualizări: 3,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: