Se pregăteşte licitaţia pentru terenul concesionat lui Huidu

Municipalitatea va scoate la licitaţie terenul din zona Pieţei Centrale ce-i fusese concesionat lui Huidu în urmă cu aproximativ doi ani. Caietul de sarcini urmează să fie aprobat în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni. În perioada imediat următoare autorităţile urmează să stabilească dacă regimul terenului va fi concesionare sau închiriere, vânzarea fiind exclusă.

Fostul om de afaceri promitea că va realiza spaţii comerciale şi o parcare supraterană pe o suprafaţă de 3900 mp, în zona Pieţei Centrale. Acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece firma lui Huidu a dat faliment. În prezent, reprezentanţii municipalităţii lucrează la caietul de sarcini în vederea demarării unei noi proceduri de atribuire. „Terenul din zona Pieţei Centrale va fi scos la licitaţie, cel mai probabil la începutul lunii august. În momentul de faţă se lucrează la caietul de sarcini, care va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din data de 27 iunie. Deocamdată nu se ştie dacă regimul terenul va fi concesionarea sau închirierea, vânzarea fiind exclusă. Sperăm ca de această dată să găsim o firmă serioasă care să-şi realizeze obiectivele propuse“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

PARCARE

Edilul şef a mai menţionat că în zona Pieţei Centrale vor fi amenajate peste 500 de locuri de parcare. „S-a renunţat la ideea de a se amenaja şi spaţii comerciale. Singura destinaţia a terenului va fi aceea de parcare supraetajată, realizată pe structură metalică. Astfel, se vor realiza peste 500 de locuri de parcare. O parte dintre acestea vor fi folosite drept parcare de reşedinţă deoarece în zonă locurile sunt insuficiente“, a precizat Florin Cârciumaru.

PREŢ

Preţul de pornire al licitaţiei nu a fost încă stabilit întrucât vor fi puşi la dispoziţia investitorilor doar circa 3000 mp. La vremea concesionării terenului de către Huidu preţul de pornire al licitaţiei a fost de 200 de milioane de lei vechi, în stabilirea acestuia luându-se în calcul chiriile care se încasau de la comercianţii ce-şi desfăşurau activitatea în zonă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: