Se redeschide târgul săptămânal de animale de la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a început amenajarea unui târg săptămânal de animale, în zona Drăgoieni, în apropierea Pieţei En-Gross de Legume şi Fructe. Deşi lucrările au început abia de două săptămâni, joi, târgujienii au şi venit să-şi vândă animalele pe marginea drumului. Dacă vreţi să aflaţi ce planuri au autorităţile şi care este părerea oamenilor în legătură cu acest târg de animale, urmăriţi sâmbătă, emisiunea “Ora de agricultură” la Gorj Tv, începând cu ora 10.00.

Târgujienii care vor dori să vândă sau să cumpere animale nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru a ajunge la târgurile săptămânale de la Peşteana, Bolboşi sau Logreşti. Primăria a început deja amenajarea unui târg de animale în zona Drăgoieni, în apropierea Pieţei de Legume şi Fructe. Târgul va avea o suprafaţă de peste 6000 mp şi va fi modernizat conform standardelor Uniunii Europene. “Lucrările de amenajare a târgului de animale au fost demarate în urmă cu circa două săptămâni. În perioada imediat următoare ne vom apuca de împrejmuirea zonei. Va fi realizat un sistem de alei cu platforme, iluminatul, cabină de poartă şi adăpători pentru animale. Vom îndeplini condiţiile minime impuse de Uniunea Europeană pentru ca târgul de animale să poată fi autorizat de către Direcţia Sanitar Veterinară”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara. Reprezentanţii municipalităţii spun că taxele vor fi acceptabile pentru vânzători. “Se va întocmi un regulament de funcţionare, iar într-una din şedinţele Consiliului Local se vor aproba şi taxele ce vor trebui plătite pe cap de animal. Acestea se vor aplica decât vânzătorilor şi vor avea valori acceptabile. În prima fază târgul va fi deschis doar duminica, iar în cazul în care vor exista solicitări îl vom deschide şi joia. Sperăm ca acesta să funcţioneze începând cu data de 1 decembrie”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

Primii veniţi la târg

Nici nu s-a răspândit bine vestea că în Târgu Jiu va fi amenajat un târg săptămânal că deja, joi, şi-au şi făcut apariţia primii comercianţi. “Am auzit că se deschide târgul şi am venit aici să ne vindem animalele. Chiar dacă nu s-a terminat amenajarea noi vom veni la târg în fiecare săptămână. Deja s-a şi vândut un cal”, a declarat Marin Popovici. Crescătorii de animale spun că nu-i deranjează dacă primăria va impune reguli stricte pentru respectarea curăţeniei. “Sperăm să se dea drumul la târg cât mai repede. Nu ne deranjează nici dacă ni se cere să punem saci după caii pentru a nu face mizerie pe străzi. Important este să ne vindem animalele şi să nu mai plătim maşini pentru a - le transporta la târguri aflate la distanţe mari. Aici e aproape de noi şi le putem transporta cu căruţele”, a precizat Georgică Gavrilă.

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: