Primarul din Dăneşti: Cât am fost preot nu am avut reclamaţii

Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti a stat mai bine de 29 de ani în slujba lui Dumnezeu după care a decis să renunţe la preoţie pentru a candida la primărie. Locul la parohia din Dăneşti a fost luat de fiul său, acum în vârstă de 35 de ani. Aflat în fruntea comunei, Emilian Rusu spune că va candida la primărie şi în 2012 declarând că se poate întoarce când vrea la preoţie, în tot acest timp rămânând aproape de biserică.

Primarul din Dăneşti a venit în fruntea comunei în 2004 când a decis să candideze pentru funcţia de primar. Decizia a venit după ce mai bine de 29 de ani a fost preotul comunei. Mărturiseşte astăzi că i-a fost destul de greu să treacă de la un statut din care reuşea să mulţumească pe toată lumea la unul care i-a oferit şi plăceri şi neplăceri. „Cât am fost preot, 29 de ani, era mai uşor, nu am avut o reclamaţie de la cineva, reuşeam să împac pe toată lumea. Când am ajuns primar lucrurile s-au schimbat un pic. Cele mai multe nemulţumiri ale oamenilor sunt legate de fondul funciar. Şi aici am căutat să-mi fac datoria”, a declarat Emilian Rusu, primarul din Dăneşti.

Fiul, preot în locul primarului

Locul de preot la parohia Dăneşti a rămas însă tot în familie. Băiatul mai mare al primarului doar ce terminase teologia <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Craiova când primarul Rusu se pregătea de alegeri. „Băiatul meu terminase teologia când am candidat eu. A dat concurs pentru că erau şase candidaţi şi a reuşit. Am plecat liniştit de la Biserică pentru că rămăsese el în locul meu”, a adăugat primarul Rusu.

Chiar şi din funcţia de primar, Emilian Rusu a continuat să fie aproape de Dumnezeu şi de Biserică. Participă şi astăzi la slujbe alături de fiul său şi mărturiseşte că s-ar întoarce oricând la primărie. „De Biserică am fost tot timpul aproape. De câte ori am putut am alocat fonduri pentru că oamenii nu mai au bani să dea şi pentru biserică. Anul acesta am resfinţit trei biserici iar una acum trei ani. Şi când nu o să mai fiu primar şi o să fiu la pensie o să merg să ţin slujbe alături de fiul meu pentru că asta e meseria mea şi mi-a plăcut”, a declarat Emilian Rusu.

GOSPODAR

Primarul din Dăneşti este şi bunic. Cei doi copii ai săi i-au dăruit fiecare câte un nepoţel, un băieţel şi o fetiţă. Cât despre gospodăria sa, acesta mărturiseşte că îi plac foarte tare animalele şi că niciodată nu cumpără carne din comerţ. „Am tot ce îmi trebuie, peste 10 porci şi o grămadă de păsări. Cumpăr din magazin doar pâine şi lucruri de astea de casă în rest numai din producţie proprie”, a declarat primarul din Dăneşti, Emilian Rusu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: