Vicele din Hurezani salvează animalele localnicilor

Viceprimarul din Hurezani, Ion Mîndruţ, are grijă de animalele bolnave ale localnicilor. De profesie tehnician veterinar, viceprimarul este sunat la orice oră pentru a interveni atunci când trebuie să salveze un animal. Cea mai grea zi a săptămânii pentru acesta este duminica, atunci când este căutat şi acasă de oamenii din comună. Însă nu refuză pe nimeni pentru că iubeşte foarte mult animalele.

Ion Mîndruţ îşi împarte timpul între primărie şi profesie. Pentru că medicul veterinar nu este din localitate şi nici tehnicianul veterinar, acesta sare în ajutorul oamenilor care au animale bolnave. Viceprimarul spune că această meserie nu ar putea fi practicată de cineva care nu iubeşte animalele. „Sunt de profesie tehnician veterinar. Am terminat Liceul din Târgu-Cărbuneşti. Provin dintr-o familie care a avut foarte multe animale, aşa că le-am îndrăgit tot timpul. Când localnicii îmi cer ajutorul nu pot să stau deoparte şi fac tot ce pot în timpul pe care îl am la dispoziţie. Meseria aceasta înseamnă să stai în permanenţă lângă aceste vietăţi. Cei care au nevoie mă sună şi vin şi acasă uneori”, menţionează Ion Mîndruţ. Chiar dacă pentru unii duminica este zi de relaxare, pentru viceprimarul din Hurezani aceasta este cea mai grea zi a săptămânii deoarece atunci este cel mai solicitat. „Duminica este o zi grea pentru mine pentru că sunt la intervenţii. Medicul veterinar nu este din localitate, iar atunci oamenii mă solicită pe mine atunci când au urgenţe”, mai menţionează acesta. Animalele nu lipsesc nici din gospodăria sa. „În afară de bovine, pentru care nu aş avea timp, în gospodărie cresc porci şi păsări”, relatează acesta.

Fiul, fotbalist

Meseria sa nu a fost îmbrăţişată de niciunul dintre copiii săi. „Fata mea învaţă la Colegiul Comercial «Virgil Madgearu», iar fiul cel mare a terminat Liceul cu Program Sportiv. Fiul meu joacă fotbal, dar nu a prins nicio echipă, este în căutare. Când avem meciuri joacă în echipa localităţii, Ştiinţa Hurezani. Mi-ar fi plăcut să prindă o echipă”, mai declară viceprimarul. Ion Mândruţ spune că şi lui în copilărie îi plăcea să bată mingea pe maidan. Viceprimarul din Hurezani nu crede că va mai candida pentru un nou mandat. „În proporţie de 60%-70% sigur nu voi mai candida”, relatează acesta.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: