Se schimbă data de desfășurare a evenimentului dedicat aviației. Vezi noutățile!

Evenimentul intitulat ”Zilele Aviației Gorjene” nu mai are loc pe 27 și 28 august pe fostul aerodrom Stănești, ci pe 26 și 27 august în Târgu Jiu și Stănești, confirmă Consiliul Județean Gorj.

Consiliul Județean Gorj și Asociația Aerodrom Baza Stănești, organizatorii acestui eveniment, au anunțat modificările venite chiar înainte cu câteva zile de desfășurare. Ele sunt generate de partenerii din Armată, în programul cărora au apărut schimbări.

Așadar, vineri, 26 august, începând cu ora 17:00, va avea loc deschiderea evenimentului, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu unde vor fi expuse o serie de aeronave istorice, elicoptere și avioane militare. 

Sâmbătă, 27 august, de la ora 9:00, în Cimitirul Stănești vor fi comemorați militarii aviatori căzuți în timpul războiului. După această activitate va începe programul de zbor pe Aerodromul Militar din Stănești.


La eveniment vor fi expuse și echipamente istorice de aviație, motoare de aviație, dar și documente specifice domeniului aviatic, explică Mircea Ene, unul dintre organizatori.

Accesul la eveniment este gratuit.

Evenimentul marchează împlinirea a 80 de ani de la participarea căpitanului aviator Dan Scurtu, alături de Grupul 7 Vânătoare, în Bătălia de la Stalingrad, din Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, Asociația  Aeroclub ”Vreau să zbor” organizează salturi cu parașuta în tandem. Înscrierile se fac prin mesaj privat, pe pagina de Facebook Aerodrom Stănești. Costul unui salt este de 1.500 lei/persoană.

Vizualizări: 1,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: