Se schimbă modificarea sau se modifică schimbarea?!

Iar este rost de târnuială, dacă am în vedere discuţiile aprinse din PDL pe marginea despărţirii funcţiei de premier de cea de şef al partidului, înainte de congresul PDL. De câteva zile preşedintele Băsescu face naveta între membrii marcanţi ai PDL neuitând să facă lobby pentru ideile mai noi ale domniei sale şi anume impunerea câtorva oameni în conducerea partidului.

Mai nouă decât noile ideii este schimbarea şefului Guvernului, Emil Boc, care pe bună dreptate s-o fi declarat obosit şi hăituit, deşi a rezistat peste cele mai optimiste aşteptări. Schimbarea lui Boc este doar una din variantele vehiculate la bursa zvonurilor unde se licitează câteva nume de înlocuitori fără de partid şi musai tehnocraţi.

Deşi numele guvernatorului BNR este adus pentru a nu ştiu câta oară în discuţie exclud posibilitatea ca acesta să consimtă, la sfârşit de carieră la un act sinucigaş pe care să nu mai aibă timp să-l repare.

Al doilea nume este cel al lui Florin Georgescu, care deşi tehnocrat a fost şi poate mai este încă membru marcant al PSD, motiv suficient pentru a nu intra în discuţie.

Al treilea nume este cel al lui Cătălin Croitoru, de la BNR, personaj care a trecut odată prin mocirla politică când a fost propus premier de criză şi opoziţia l-a refuzat fără nici un motiv real.

Al patrulea şi nu cel din urmă este Călin Georgescu, personaj aproape necunoscut, dar al cărui nume s-a vehiculat pentru funcţia de premier în ultimii doi ani.

Toţi patru au în comun o pasiunea banilor şi a cluburilor selecte cum ar fi cel de la Roma unde Călin Georgescu este secretarul filialei pentru România, preşedinte fiind chiar Mugur Isărescu. În viaţa de toate zilele el este director al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, tot un club select unde conferenţiază personalităţi ale vieţii publice cum este Dan Puric.

Înainte de 2000 Călin Georgescu s-a mai atins de câteva ori de mediul politic acceptând să fie consilier al ministrului mediului precum şi secretar de stat. De formaţie agronom şi cu un doctorat în pedologie Georgescu se învârte de mai mulţi ani prin aceleaşi locuri în care miroase a Trilaterală…Dacă nici de această dată nu va reuşi să acceadă în fruntea Guvernului va deveni probabil candidatul de rezervă al celor care vor să sperie politicienii cu tehnocraţii. Pe vremea ministrului de finanţe Vlădescu s-a vehiculat din nou numele său ca posibil  înlocuitor al acestuia şi ne-am trezit cu Ialomiţianu! Anul trecut într-un interviu acordat ziarului Financiarul Călin Georgescu şi-a expus primele cinci măsuri pe care le-ar lua dacă ar fi premier.

Acestea sunt: 1. Să se înconjoare de oameni competenţi.2.Să se racordeze la marile tendinţe internaţionale gândind cu mare atenţie şi raportând totul la interesul naţional al României. 3. Să ai viziunea marilor proiecte: Cum să transformi un handicap cum este starea actuală a agriculturii şi a satului românesc într-un avantaj competitiv. 4.Să investeşti masiv în educaţie, ştiinţă şi cercetare ca pârghii principale ale competitivităţii ca tară.5. Cădirea, cu răbdare şi echilibru a firescului între factorul politic, mediul de afaceri şi mediul social.  Sună bine miniprogramul posibilului premier, dar se pune problema cine-l va susţine în afară de colegii din Club care nu sunt puţini şi nici neputincioşi? Politicienii români de toate culorile sunt obişnuiţi să dea cu bâta ca ciobanii şi să se descalţe la intrarea în politică ca să ne pută la toţi picioarele!

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: