Se ştiu deja meciurile de baraj de promovare/menținere în Liga 1

Play-off-ul Ligii 2, ediția 2021-2022, s-a încheiat în acest week-end atunci când s-au terminat cele trei meciuri programate în ultima etapă, a 10-a. Petrolul și FC Hermannstadt au promovat în Liga 1 iar ”U” Cluj și Concordia Chiajna merg la barajul de promovare.

În urma acestor rezultate, Petrolul și FC Hermannstadt au terminat pe locul 1, respectiv 2 și au promovat direct în Liga 1, echipa ploieșteană fiind campioana acestui sezon de Liga 2. Pe locul 3 s-a clasat ”U” Cluj, care va urma să o întâlnească la barajul de promovare pe Dinamo, clasata pe locul 8 în play-out-ul Ligii 1.

Steaua a terminat pe locul 4, însă nu are drept de promovare, astfel că la baraj va merge următoarea clasată, Concordia Chiajna. Aceasta o va întâlni în dublă manșă pe Chindia Târgoviște, clasata pe locul 7 în play-out-ul Ligii 1. Ultima situată în play-off-ul Ligii 2, pe locul 6, a fost Unirea Slobozia.

Chiar dacă Steaua și, în special, suporterii ei mai sperau că echipa antrenată de Daniel Oprița va fi acceptată la barajul cu Chindia, acest lucru nu se va întâmpla.

Iată ce a anunțat FRF imediat după încheierea etapei a 10-a a play-off-ului Ligii 2: ”Astăzi, 15 mai, s-a jucat ultima etapă din cadrul play-off-ului din Liga 2. Petrolul își adjudecă și trofeul de campioană după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă în prima ligă.

FC Hermannstadt este cea de-a doua formație ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ilfovenii câștigând duelul de astăzi împotriva clujenilor, scor 1-0.”

Cu toate că Administrația de Licențiere din cadrul FRF nu s-a pronunțat încă în acordarea licențelor pentru Liga 1, FRF a stabilit deja ca la barajul de promovare să meargă Concordia Chiajna în locul Stelei, așa cum spune regulamentul în situația în care una dintre echipe nu are dreptul de a promova. Steaua ar mai avea apoi doar calea atacului la TAS, însă barajul tot nu-l va juca, deoarece prima manșă a acestuia va avea loc weekendul următor.

Vizualizări: 407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: