Se teme că vor fi alunecări de teren și la Jilț Sud

Cariera Jilț Nord este aproape blocată după surparea de teren de acum câteva săptămâni. Mulți salariați au fost redistribuiți la Jilț Sud. Liderul sindical de aici se teme însă să nu se ajungă și la Sud în situația Carierei Jilț Nord.

Problemele au apărut din cauza goanei nebune după cărbune și a nerespectării tehnologiei de lucru. ”Din cauza goanei nebune după cărbune, nu se mai respectă nicio monografie, nu se mai respectă nimic. S-a surpat pământul și așa s-a produs blocarea carierei Jilț Nord, fiind vorba despre 6 excavatoare. O parte din personal a fost transferată la Jilț Sud, cel puțin până se remediază problema. Nici la noi situația nu este una roz. Dacă vom funcționa fără niciun orizont și la noi se poate întâmpla același lucru ca la Jilț Nord”, a spus președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu.

Liderul sindical se plânge și că salariații merg pe jos, prin noroi, de la utilaj până la vestiare, dar unora li s-au tăiat orele, pentru că au oprit utilajul prea devreme.

Popescu s-a alăturat și el protestului minerilor și energeticienilor din Piața Prefecturii Târgu Jiu, afirmând că sunt probleme mari în minerit. ”Dacă tot vor să ne termine să dea amendamentele necesare la legea aceasta și să ieșim mai devreme la pensie. Ce randament să mai dăm după 50 de ani? Nu se mai poate, am ajuns la limita răbdării”, a mai afirmat Popescu.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: