Sechestru pe averea pădurarului ce fura lemne din pădure!

Anchetatorii l-au trimis în judecată pe pădurarul din Brănești care în toamna anului trecut a și ajuns pentru o scurtă perioadă în spatele gratiilor, el fiind atunci încătușat și acuzat că a furat lemne din pădurea pe care, teoretic, o păzea de hoți, acum magistrații dispunând menținerea sechestrului asiguratoriu pe averea bărbatului.

Victor Manea are casa din satul Capul Dealului sub sechestru încă de la începutul acestui an, când dosarul său era încă în lucru la procurori și polițiști. Acum dosarul a ajuns la judecători, prejudiciul care i se impută pădurarului și pentru care a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu fiind de peste un miliard de lei vechi.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii asiguratorii a sechestrului instituită de către organul de urmărire penală asupra bunurilor inculpatului Manea Victor prin ordonanţa nr.3890/P/2014 din 06.01.2016, prin care s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunului imobil destinat locuinţei în suprafaţă de 250 m.p.-valoare impozabilă 167.888 aflat pe raza comunei Brăneşti, sat Capu Dealului, judeţul Gorj, identificat cu nr. cadastral/carte funciară 35847 la O.C.P.I. Gorj, ce aparţine inculpatului Manea Victor până la concurenţa sumei de 116250 lei şi adus la îndeplinire prin procesul verbal din 07.01.2016 întocmit de către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Gorj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi notat în cartea funciară prin încheierea nr.1088/2016 a O.C.P.I. Gorj şi, pe cale de consecinţă, menţine această măsură”, au decis magistrații Judecătoriei Târgu Jiu.

Manea este acuzat în acest dosar de comiterea infracțiunilor de tăiere de arbori, furt de arbori și efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, ultima acuzație fiind formulată după ce anchetatorii au descoperit că lemnele furate din pădure erau prelucrate și vândute printr-o firmă pe care pădurarul o avea împreună cu membrii familiei sale. Procesul acestuia va începe la sfârșitul lunii septembrie.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: