Achitare pentru primărița de la Stoina

Primăriţa din Stoina, trimisă în judecată de DNA chiar înaintea alegerilor locale, a fost achitată în primă instanţă la Tribunalul Gorj. Ea a fost trimisă în judecată împreună cu un angajat din subordinea sa, dar și cu doi soți din Craiova, patroni ai unei firme, care au arendat terenuri în localitate pentru a încasa subvenții APIA. O parte din acte au fost falsificate și așa au ajuns cei doi craioveni să își recunoască faptele în fața judecătorilor gorjeni, reușind să primească sentințe mai favorabile, conform legislației în vigoare.
Florentin Sorin Pârvan a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare din acest dosar, cea de 2 ani și 8 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani, timp în care bărbatul trebuie să nu mai încalce legea. Soția sa, Iulia Pârvan, a fost condamnată la 2 ani de închisoare, și în cazul său executarea fiind suspendată. O condamnare similară a primit și Ion Gorun, inspector în cadrul Primăriei Stoina, care i-a ajutat pe cei doi soți să falsifice zeci de contracte de arendă a unor terenuri din comună, actele fiind folosite apoi la APIA Gorj.
Primărița Ioana Bușe a fost și ea acuzată de procurorii anticorupție că nu era străină de afacerea respectivă, însă acum magistrații au considerat că nu au probe în baza cărora să o poată condamna.
Judecătorii au dispus și anularea contractelor falsificate de arendare a terenurilor din Stoina, dar au menținut măsura sechestrului asigurator atât pentru Gorun, cât și pentru primărița Bușe, asta în ciuda achitării dispuse în cazul acesteia.

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: