Secretul pentru cea mai gustoasă reţetă de zacuscă!

Când vine vorba despre zacusca de vinete în stil clasic trebuie să știți că este foarte important să respectați cantitățile de ingrediente. Două sferturi trebuie să fie vinete, un sfert trebuie să fie ardei și alt sfert trebuie să fie ceapa, la care se adaugă și o sticlă sau două de bulion.

Zacuscă de vinete se face mereu după regula 2-1-1 în ceea ce privește legumele. În plus este nevoie de sare, piper și foi de dafin și niște ardei iute dacă vrei să fie un pic picantă. 

Ingrediente:

- 4 kg vinete

- 2 kg ardei roșu 

- 2 kg ceapă

- 1 litru de bulion

- sare

- piper

- foi de dafin

- ardei iute dacă se dorește

Mod de pregătire:

Al doilea lucru important la zacuscă este coacerea legumelor iar dacă aveți posibilitatea să le faceți la ceaun, un plus de gust le va da legumele coapte pe tablă.

Se coc vinetele și ardeii pe tablă sau pe grătar (după posibilități). Ideal ar fi să începeți cu vinetele pentru că au nevoie de un timp mai îndelungat de scurgere. Coaceți și ardeiul și curățați-l bine de coji, apoi de cotoare și semințe. Treceți-l prin apă rece imediat ce-l luați de pe tablă, iar coaja se îndepărta foarte ușor. 

Ceapa se curăță și se toacă ”peștișori” iar dacă vrei să fie puțin mai iute, poți coace și câțiva ardei iuți. După ce vinetele se scurg, se toacă exact ca pentru salată. 

Punem ceapa la călit într-o cantitate potrivită de ulei. Când ceapa se înmoaie și devine gălbuie se adăugăm ardeii apoi vinetele iar la final se pune bulionul, sarea, piperul și foile de dafin. Se fierbe totul până iese uleiul la suprafață iar apoi se pune în borcanele sterilizate.

Vizualizări: 2,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: